Δήμος Καλαμαριάς: Ανακοίνωση για τη μέριμνα καθαριότητας οικοπέδων

Ανακοίνωση από το Δήμο Καλαμαριάς για την μέριμνα καθαριότητας οικοπέδων:

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου Καλαμαριάς ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (Ν. 3852/10, άρθρο 94, παρ. 26, ΦΕΚ 87Α/7-6-2010), για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές, των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς (αλλά και σε απόσταση 100 μέτρων πέρα από τα όριά του), είναι υπεύθυνοι και υπόχρεοι για τον καθαρισμό τους.

Ο νόμος προβλέπει την υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους Δήμους και επιβολή προστίμου και βεβαίωσης ισόποσης σχετικής δαπάνης του Δήμου προς καθαρισμό καθώς και την υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται.

Παρακαλούνται λοιπόν οι ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι των οικοπέδων και των λοιπών ακάλυπτων χώρων, να φροντίσουν και με την έναρξη ισχύος της νέας αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου 2021 – 31 Οκτωβρίου 2021) να προβούν στην περιοδική καθαριότητα και την αποψίλωση τους (ξεχορτάριασμα).

Κρίνεται θεμιτό να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους εντός 30 ημερών. Σε περίπτωση που μετά την παρέλευση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος δεν συμμορφωθούν, τότε ο Δήμος για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των περιοίκων δύναται να παρέμβει καθαρίζοντας και αποψιλώνοντας τα οικόπεδα, καταλογίζοντας τα έξοδα στους ιδιοκτήτες/υπεύθυνους σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας, της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών.

Παρακαλούμε λόγω αρμοδιότητας σας όπως αναρτήσετε στον έντυπο τύπο και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου την παραπάνω ανακοίνωση ώστε να ενημερωθούν όλοι οι υπόχρεοι.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως