Τσογκαρλιδης Παρης

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Ο Πάρης Τσογκαρλίδης για το νέο δάνειο 3,5 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις

Σε δανεισμό ύψους 3,5 εκ. ευρώ προχώρησε ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη για ασφαλτοστρώσεις προκαλώντας την αντίδραση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Πάρη Τσογκαρλίδη.

Ο κ. Τσογκαρλίδης προέβηη στην εξής δήλωση

Ο νέος δανεισμός στον οποίο προέβη η διοίκηση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη υποθηκεύει την οικονομική λειτουργία του Δήμου και προσθέτει ακόμη ένα βάρος στην τοπική κοινωνία, για τα επόμενα δέκα χρόνια, προκειμένου να γίνουν ασφαλτοστρώσεις 16 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.
Η αποδοχή του δανείου ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, με ορίζοντα αποπληρωμής τα δέκα χρόνια, βαρύνει αποκλειστικά τη διοίκηση του Δήμου, η οποία επιμένει να αδιαφορεί για την οικονομική επιβάρυνση και συνεχίζει να επικαλείται την υπαρκτή ανάγκη για βελτίωση των δρόμων της περιοχής μας.
Πίσω όμως από το έργο για το κοινωνικό σύνολο κρύβεται η έλλειψη προγραμματισμού, η ελλιπής χρηματοδότηση, η αδυναμία διεκδίκησης πόρων για την υλοποίηση αναγκαίων έργων για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και η χρονική “συγκυρία”, η οποία μόνον τυχαία δεν είναι.
Οι δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν άλλωστε με δανεικά δεν χρειάζονται βελτίωση 16 μήνες πριν τις επόμενες εκλογές. Χρειάζονταν ασφαλτόστρωση και τα προηγούμενα χρόνια…
Οι όροι μάλιστα του δανείου προκαλούν πολλά ερωτήματα. Η διάρκεια του δανείου των 3,5 εκ. ευρώ είναι δέκα χρόνια και το επιτόκιο που βάζει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι 4,95%. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο και για τα επόμενα δέκα χρόνια ο Δήμος θα πληρώνει για τις προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις 452.166,08 ευρώ το χρόνο!
Μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο και για μια δεκαετία υπερχρεώνει τον Δήμο μας η σημερινή διοίκηση, δεσμεύοντας όλους μας για τις προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις, που θυμήθηκαν να τις κάνουν έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια απραξίας και μη συνετού προγραμματισμού.
Ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος έχω δεσμευτεί να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, προκειμένου να αποτρέψω την υπερχρέωση του Δήμου και να καταγγείλω τα κακώς κείμενα της διοίκησης, χωρίς όμως παρωπίδες, αλλά αναγνωρίζοντας και συναινώντας σε κάθε θετική δράση και έργο.
Αυτονόητα καταψήφισα τον νέο επαχθή κατά τη γνώμη μου δανεισμό, όχι επειδή δεν θέλω να γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις, αλλά επειδή θέλω να γίνουν με οικονομική σύνεση και υπευθυνότητα. Και φυσικά με συγκεκριμένο πρόγραμμα, πολυετές και βιώσιμο για τα οικονομικά του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.
Επαναλαμβάνω:
Η θέση μου είναι σταθερή και συνεπής: Αποφεύγουμε την επιβάρυνση του Δήμου με δάνεια όσο μπορούμε. Όταν είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε δανεισμό, αυτό μπορεί να γίνεται σε περιπτώσεις που τα έργα για τα οποία λαμβάνουμε δάνειο είναι ανταποδοτικά. Δηλαδή αποπληρώνουν το δάνειο τα ίδια τα έργα στην ουσία. Και επιπλέον, ελέγχουμε αυστηρά τους όρους του δανεισμού, για να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον και τη λειτουργία του Δήμου.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως