{ Τελευταία νέα }

Δισεκατομμυριούχος έγινε και ο διευθύνων σύμβουλος της Apple

 

Κατηγορίες: Διεθνή

Δισεκατομμυριούχος έγινε και ο διευθύνων σύμβουλος της AppleΔισεκατομμυριούχος πλέον ο Τιμ Κουκ σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires

Μπορεί ο κορωνοιός να ήταν καταστροφικός για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, αλλά κάποιες τεχνολογικές εταιρείες, όπως Apple, Facebook και Amazon, είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές στράφηκαν στο διαδίκτυο.

Ο Τιμ Κουκ ο διευθυνων σύμβουλος της Apple κατέχει 847.969 μετοχές της εταιρείας. Κατά τη περισυνή χρονιά εισέπραξε περισσότερα από 125 εκατομμύρια δολάρια ως μέρος του πακέτου αποδοχών του. Η προσωπική περιουσία του Κουκ φυσικά και υπολείπεται με τις αντίστοιχες των ιδρυτών των Amazon, Facebook ή Google, ωστόσο ο παράγοντας που κάνει τη διαφορά είναι ότι ο επικεφαλής της Apple είναι στέλεχος και δεν κατέχει τα τεράστια μετοχικά μερίδια όπως ο Μπέζος ή ο Ζούκερμπεργκ. Συγκριτικά, το μερίδιο του Τιμ Κουκ στην Apple είναι ελάχιστο, καθώς αγγίζει περίπου το 0,02%.

Η αξία της Apple, με έδρα τη Σίλικον Βάλλεϋ, πλησιάζει το ορόσημο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Τιμ Κουκ ανέλαβε τα ινία της Apple πριν από εννέα χρόνια. Ο ίδιος έχει δηλώσει το 2015 ότι σκοπεύει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του όπως έχει κάνει με μετοχές συνολικής αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από BBC 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ