Δίχρονο παιδάκι σώθηκε από βέβαιο πνιγμό στην Φούρκα Χαλκιδικής

Δίχρονο παιδάκι σώθηκε από βέβαιο πνιγμό στην Φούρκα Χαλκιδικής

Ένα δίχρονο αγοράκι έσωσε από βέβαιο θάνατο, το μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Θέμης Ιερισσιώτης. Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο στην περιοχή της Φούρκας, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, όταν το παιδάκι έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που έπαιζε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το δίχρονο παιδί παρουσίασε σοβαρές δυσκολίες στην αναπνοή και άμεσα ειδοποιήθηκε ο κ. Ιερισσιώτης, παρέχοντάς τις πρώτες βοήθειες. Το αγοράκι επανήλθε και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θέμης Ιερισσιώτης, -ο οποίος είναι συντονιστής της ΕΟΔ στην περιοχή της Κασσάνδρας ενώ ταυτόχρονα πλαισιώνει κάθε εθελοντική προσπάθεια στην περιοχή-, σώζει κάποιον συνάνθρωπό μας. Στο παρελθόν, έχει κληθεί σε διάφορα περιστατικά να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που βρέθηκαν σε θανάσιμο κίνδυνο.
 
Την ίδια στιγμή προβάλλει ως επιβεβλημένη η ανάγκη γνώσης πρώτων βοηθειών και προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση οι εθελοντικοί φορείς και οργανώσεις διοργανώνουν σχετικές δράσεις για την εκπαίδευση του κοινού. 
 
 
Πηγή halkidikifocus.gr