Δωρεά απινιδωτή

Δωρεά απινιδωτή στο 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ο απινιδωτής αποτελεί ένα μηχάνημα που έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει στη ζωή ένα άτομο που έχει σταματήσει η καρδιά του. Η χρήση του είναι εύκολη, η συσκευή είναι φορητή, ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, παρέχει εκτενείς και απλές φωνητικές οδηγίες χρήσης και διαθέτει ηλεκτρόδια – διαφορετικά για παιδιά κάτω των 10 ετών και διαφορετικά για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες.

Με αφορμή τη συμμετοχή και τη διάκριση του σχολείου στην τρίτη θέση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Kids Save Lives Championship 2023” που διοργανώθηκε από το Kids save lives, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Εύοσμου αποφάσισε να προβεί στην αγορά ενός απινιδωτή, ο οποίος θα τοποθετηθεί στον χώρο του σχολείου.

Ο απινιδωτής παραδόθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 σε μια συμβολική τελετή, παρουσία της διεύθυνσης του σχολείου, από την πρόεδρο του Συλλόγου κα Ησαϊα Κακανά στους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και κατάφεραν να κατακτήσουν την 3η θέση.

Πρόκειται για έναν απινιδωτή με προδιαγραφές κατάλληλες για χρήση σε σχολικό περιβάλλον. Ο απινιδωτής θα βρίσκεται στον χώρο του Σχολείου και θα είναι προσβάσιμος για την κάλυψη όλων των έκτακτων αναγκών τόσο για το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, που εργάζεται στο Σχολείο μας, όσο και για οποιαδήποτε άλλη έκτακτη περίσταση χρειαστεί.

Επιπλέον, ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Σχολείο σκοπεύει να πραγματοποιήσει ειδικό πιστοποιημένο σεμινάριο για την εκπαίδευση εκπαιδευτικών και μαθητών σχετικά με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Δωρεία Απινιδωτή


Εκπαίδευση 26 Απριλίου 2023

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως