Δωρεάν Προβολή: Ο νόμος της αγοράς

Με αφορμή την εργατική Πρωτομαγιά η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ προβάλλει το διαχρονικά επίκαιρο φιλμ του Στεφάν Μπριζέ «Ο νόμος της αγοράς» που μιλάει για την ανθρωπιά πίσω από κάθε οικονομική κρίση. Χάρισε στον συγκλονιστικό Βενσάν Λιντόν το βραβείο ερμηνείας στο 68ο Φεστιβάλ Καννών, ενώ ήταν και υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα.

Ο Τιερί είναι ένας από τους 700 εργαζόμενους που μετά την απόλυσή του από το εργοστάσιο στο οποίο δούλευε, προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά του με τα 500 ευρώ του επιδόματος ανεργίας. Μετά από 20 μήνες ανεργίας, ο 51χρονος Thierry ξεκινάει μια καινούργια δουλειά που τον φέρνει αντιμέτωπο με ένα ηθικό δίλημμα.

Τι μπορεί να δεχτεί για να κρατήσει την δουλειά του;

Ο ήρωας, μαζί με την οικογένειά του, προσπαθεί να επιβιώσει στη σύγχρονη Γαλλία.
Αγωνίζεται να μην το βάζει κάτω και να αντιστέκεται, όμως αυτό που αντιμετωπίζει στην ελεύθερη αγορά, είτε συμμετέχοντας σε σεμινάρια επιμόρφωσης είτε προσπαθώντας να ανοίξει νέους δρόμους εργασίας, είναι το αδυσώπητο πρόσωπο ενός καπιταλιστικού συστήματος που εκμηδενίζει συνεχώς τον εργαζόμενο.

Μια ταινία που σε πιάνει από το λαιμό και δεν σε αφήνει στιγμή, ούτε μετά το λυτρωτικό της φινάλε και που είναι σαφές πως δεν θα μπορούσε παρά να γεννηθεί μέσα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, αλλά που τελικά η αλήθεια της είναι διαχρονική: ένα μανιφέστο ανθρωπισμού – αδιαπραγμάτευτη λύση για κάθε εποχή.

► Info

Στο στέκι της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ
Ν.Παρασκευά 14 Συκιές
Πέμπτη 27 Απρίλη 2023
Ώρα έναρξης: 20:00
Είσοδος ελεύθερη


  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως