Το τεστ Παπ βρήκε ισχυρό ανταγωνιστή στο τεστ HPV για τη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου

Δωρεάν Τεστ Παπ στην Καλαμαριά στις 5 Μαΐου

Δωρεάν ΠΑΠ ΤΕΣΤ για τις γυναίκες του Δήμου Καλαμαριάς, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μαιών

Με σύνθημα «Η Υγεία σας είναι Προτεραιότητά μας» το ΚΕΠ Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των δύο φύλων, σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και το Κέντρο Υγείας 25ης Μαρτίου γιορτάζουν την Παγκόσμια ημέρα της Μαίας στις 5 Μαΐου 2022, δίνοντας τη δυνατότητα σε ασφαλισμένες και ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου Καλαμαριάς να πραγματοποιήσουν δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο ΠΑΠ test .

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς, καθώς ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος πιο συχνός γυναικείος καρκίνος και η πρώιμη διάγνωση επιτρέπει την εφαρμογή αποτελεσματικής θεραπείας (ίαση).

Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί λοιπόν, η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους. Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά.

Οι μαίες/μαιευτές, λόγω της σφαιρικής εκπαίδευσης και της μοναδικής σχέσης με τις γυναίκες και τις οικογένειές τους, βρίσκονται σε ιδανική θέση για να παρέχουν τις πληροφορίες, τις υπηρεσίες και την υποστήριξη που χρειάζονται οι γυναίκες για τον προγραμματισμό των οικογενειών τους. Για το λόγο αυτό οι πολιτικές που υποστηρίζουν τις μαίες/μαιευτές και τους επιτρέπουν να ασκούν το λειτούργημα τους σε όλο το εύρος του, θα ενίσχυαν τα συστήματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλο τον κόσμο και θα είχαν ως αποτέλεσμα πιο ευτυχισμένες, πιο υγιείς οικογένειες και κοινότητες.

Οι μαίες/μαιευτές δρουν αποτελεσματικά αποκτώντας οι γυναίκες κάθε ηλικίας ισότιμη
πρόσβαση σε προγράμματα προληπτικού ελέγχου και σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγειονομικής περίθαλψης συμβάλλοντας στη βελτίωση της υγείας των γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων ετών της πανδημίας οι μαίες/τες αντιμετωπίζουν έκτακτες συνθήκες και ρισκάρουν την ζωή τους για αν παρέχουν εξαιρετική φροντίδα στις γυναίκες και στις οικογένειές τους.

Κρίνεται απαραίτητη η εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς (https://kepygeias.org)
Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα: 2313314498 και 2313314499

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως