Δουλειές και υποδομές θα ξαναφέρουν το χαμόγελο στα πρόσωπα των Θεσσαλονικέων

Δουλειές και υποδομές θα ξαναφέρουν το χαμόγελο στα πρόσωπα των Θεσσαλονικέων

Η ποιότητα ζωής στη Θεσσαλονίκη σε συνάρτηση με την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η εφαρμογή της ολοκληρωμένης ανάπτυξης μιας περιοχής επιτυγχάνεται με τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της βιοτεχνίας –βιομηχανίας, την εξασφάλιση των βασικών υποδομών, την ανάπτυξη τουρισμού, τη δημιουργία υπηρεσιών αναψυχής και την οργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών.
Έρευνες έδειξαν ότι οι Θεσσαλονικείς θεωρούν την εγκληματικότητα, την ανεργία, τη δραματική κατάσταση στις  δημόσιες συγκοινωνίες και την ρύπανση ως τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης,  με την έλλειψη σε χώρους πρασίνου και πάρκινγκ  να είναι εμφανής σε κατοίκους αλλά και επισκέπτες. Θέλουμε μια πόλη καθαρή,  φιλική στους δημότες, τους τουρίστες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Η πόλη πρέπει να γίνει πιο πράσινη (ελπίζουμε να το δούμε και με την ανάπλαση της ΔΕΘ και το Μητροπολιτικό πάρκο δυτικά της πόλης) και σε επίπεδο πολιτισμού,  να αναδείξει όλα τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της,  από τους ελληνιστικούς χρόνους μέχρι και σήμερα. Τα ναρκωτικά και οι συμμορίες στην Καμάρα και τη Ροτόντα σε συνδυασμό με τα λουκέτα των καταστημάτων στο κέντρο αλλά και περιφερειακά, φέρνουν στο μυαλό μας σκηνές γκετοποίησης και παραίτησης.
H ποιότητα ζωής στην πόλη, με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι και στα καλύτερά της και όποιος δεν το βλέπει τρέφει αυταπάτες….
Πως θα αφήσουμε πίσω τις παθογένειες;
Αφού επικεντρωθούμε τουλάχιστον στα βασικά και αυτονόητα, αυτά της ασφάλειας των πολιτών και της αναβάθμισης των δημόσιων μετακινήσεων, η μείωση της ανεργίας, μπορεί να οδηγήσει  σε ανάπτυξη.
Παρεμβάσεις στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας είναι πάντα ευπρόσδεκτες, δεν αρκούν όμως για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας η οποία θα γεννήσει και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας!
Η στήριξη των ιδιωτικών παραγωγικών επενδύσεων και η ενίσχυση των επενδύσεων σε υποδομές, αποτελούν σημείο κλειδί για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και της χώρας.
Η αύξηση του ειδικού βάρους της τοπικής βιομηχανίας στο σύνολο της οικονομίας, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει στη ζωή της πόλης και των Θεσσαλονικέων… Για να κινείται το χρήμα…πρέπει να υπάρχει… Ο εμπορικός κόσμος της πόλης στην καλύτερη περίπτωση αναστενάζει, δεν κινείται καθόλου χρήμα…και ως γνωστόν το κυκλοφορούν χρήμα είναι αυτό που δίνει ανάσες στους έχοντες και στις τοπικές κοινωνίες, αποτρέποντας τα παρακμιακά φαινόμενα. 
Τα έργα στις υποδομές υπάρχουν στις μακέτες εδώ και καιρό και ..”τρέχουν” ως πρότζεκτ. Το μετρό, η αναβάθμιση του ΟΑΣΘ , του αεροδρομίου,  η αξιοποίηση του λιμανιού που θα αναδείξει επιτέλους την πόλη ως θαλάσσια πύλη των Βαλκανίων και οι συνδέσεις του θαλάσσιου – οδικού δικτύου, το επερχόμενο flyover είναι έργα που περιμένουμε εδώ και χρόνια και θέλουμε να τα δούμε να ολοκληρώνονται σύντομα.
Η ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, το άνοιγμα των επιχειρήσεων (και η αντίστοιχη μείωση της ανεργίας από το 40% σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΘ),  η στήριξη της τοπικής βιομηχανίας και του επιχειρηματικού ιστού από τράπεζες και κυβερνητικούς φορείς  θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής  και θα φέρει το χαμόγελο ξανά στα πρόσωπα των Θεσσαλονικέων.
Xαρά Αγριδιώτη
Photocredits S.BURLOT

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως