14.3 C
Thessaloniki
14.5 C
Athens

Δράσεις για ενήλικες τον Δεκέμβριο – Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Τετάρτη 2, 9, 16 Δεκεμβρίου 2015, 6.30 – 8.00 το απόγευμα
Φιλοσοφικές συναντήσεις
Συνεχίζεται και το Δεκέμβριο ο νέος κύκλος των δωρεάν «Διαδραστικών Σεμιναρίων Φιλοσοφίας»  σε συνεργασία με τον Κυριάκο Χαλκόπουλο, πτυχιούχο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Essex.
Τα μαθήματα διάρκειας δέκα εβδομάδων που απευθύνονται σε ενήλικες, πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 6.30 – 8.00 το απόγευμα, ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο.
Είσοδος ελεύθερη
 
Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, 10.00 – 12.30 το πρωί
Σεμινάρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας
Πρόγραμμα διαδραστικών συζητήσεων ψυχολογίας βιωματικού χαρακτήρα με τις ψυχολόγους Γκόλφο Χριστιάνα και Χαβάκη Ευαγγελία.  Οι συναντήσεις αποτελούνται από 2 μέρη: α) Ενημερωτική παρουσίαση διαδραστικού χαρακτήρα με συζήτηση και β) Εφαρμογή βιωματικών ασκήσεων εφάμιλων του θέματος που έχει συζητηθεί, με στόχο την έκφραση, την επικοινωνία, τη διερεύνηση προσωπικών συναισθημάτων – πεποιθήσεων και την προσωπική εξέλιξη. 
1η συνάντηση: Ζευγάρι
Με προεγγραφή έως 25 άτομα
 
Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, 7.00 το απόγευμα
Διάλεξη με θέμα «Η επίδραση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στον Beethoven και της κλασσικής μουσικής στην σύγχρονη ελληνική» 
Η εισήγηση συνοδεύεται από ακουστικά ντοκουμέντα.
Με τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Εμπορίας και διαφήμισης του ΑΤΕΙΘ  Σάββα Μαυρίδη
Είσοδος ελεύθερη
 
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, 6.00 το απόγευμα
Μοιράζομαι το χόμπι μου και ότι αγαπώ… «Χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο σε κολονάτο γυάλινο ποτήρι»
Δημιουργίες για όμορφα Χριστούγεννα με την τεχνική του ντεκουπάζ και την τεχνική περιγραμματικού γεμίσματος. Με την καλλιτεχνική δημιουργό Βούλα Αφράντου
Μαζί με το κέφι, το μεράκι, τη φαντασία και τη καλή διάθεση θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: 
1 κολονάτο γυάλινο ποτήρι (μεγάλο)
Ριζόχαρτο x-mas (όχι χαρτοπετσέτα)
Κόλλα decupaze + πλατύ πινέλο
Relief (περίγραμμα χρυσό ή άσπρο)
Χρυσόσκονες
Σπάγγο, δαντελίτσες, κορδέλες κ.α.
Βερνίκι οινοπνεύματος
Λίγο οινόπνευμα + λίγο βαμβάκι
Απαραίτητο 1 φύλλο άσπρο ή ροζ. Ριζόχαρτο χωρίς σχέδια για την τεχνική περιγραμματικού γεμίσματος.
Με προεγγραφή έως 8 άτομα 
 
Δευτέρα 14 & 28 Δεκεμβρίου 2015, 8.30 το απόγευμα
Οι ποιητές της Θεσσαλονίκης κατά τον 20ο αιώνα ως τις μέρες μας
Κύκλος εκδηλώσεων για μια αρχική γνωριμία με τους ποιητές της Θεσσαλονίκης.
Οι εκδηλώσεις με ομιλητή τον ποιητή και πεζογράφο Τόλη Νικηφόρου και συντονίστρια τη χημικό Αγγελική Φατίση περιλαμβάνουν μια σύντομη παρουσίαση των κυριότερων εκπροσώπων της κάθε ποιητικής γενιάς με ανάγνωση ποιημάτων τους από τον ομιλητή, τους ηθοποιούς Ιωάννα Λιούτσια και Τάσο Παπαναστασίου και τον αρχαιολόγο Δρ. Νικόλαο Παππά. 
Η διάρκεια των εκδηλώσεων κυμαίνεται από μία έως μιάμιση ώρα μαζί με τα μουσικά διαλείμματα. Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.
3η εκδήλωση: 2η  μεταπολεμική γενιά «χαμένη γενιά» ή «γενιά των απόηχων»
4η εκδήλωση: Η γενιά του “70 «γενιά της αμφισβήτησης» Α΄ Μέρος
Είσοδος ελεύθερη
 
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, 6.30 το απόγευμα
Βελτιώστε το Διατροφικό σας IQ
Με την εκπαιδευτικό, γυμνάστρια και διατροφολόγο Φανή Μπακαλιού 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τις δικές τους προσωπικές ανάγκες, τόσο σε θερμίδες όσο και σε θρεπτικά συστατικά, τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές και πώς να πετύχουν το ιδανικό τους βάρος.
Με προεγγραφή έως 35 άτομα
 
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, 6.30 το απόγευμα
Μοιράζομαι το χόμπι μου και ότι αγαπώ… «Ντεκουπάζ σε σαπούνι για Χριστουγεννιάτικο δωράκι»
Η Σοφία Παπαδοπούλου μοιράζεται μαζί μας το αγαπημένο της χόμπι, μας διδάσκει την τεχνική του ντεκουπάζ και μας βοηθάει να φτιάξουμε όμορφα Χριστουγεννιάτικα δωράκια για τους αγαπημένους μας.
Υλικά που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας: Σαπούνι με λεία επιφάνεια, ριζόχαρτο με την Χριστουγεννιάτικη παράσταση που σας αρέσει και κορδέλες.
Με προεγγραφή έως 8 άτομα 
 
Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, 7.00 το απόγευμα
Βραδιά ποίησης!
Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Αντίσταση στο ετοιμόρροπον» μεταφρασμένη στα γαλλικά, της ποιήτριας Βασιλικής Παππάς και ομιλητές τη φιλόλογο Αγλαϊα Αρχοντά και την καθηγήτρια γαλλικών Αναστασία Κόντσογλου.
Είσοδος ελεύθερη
 
Πραγματοποιούνται επίσης 3 Λέσχες Ανάγνωσης:
 
Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια φορά κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στις 8.30 το βράδυ και στόχο έχει την ουσιαστική γνωριμία με το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος και τους συγγραφείς που ασχολούνται με αυτό. Τη Λέσχη συντονίζει ο ποιητής Τόλης Νικηφόρου.
Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 θα διαβάσουμε, θα αναλύσουμε και θα συζητήσουμε το βιβλίο του Ellroy James «Η μαύρη ντάλια»
 
Λέσχη Ανάγνωσης Ελληνικής και Ξένης Πεζογραφίας όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια φορά κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα στις 8.30 το βράδυ.
Στη Λογοτεχνική Λέσχη Ανάγνωσης κουβεντιάζουμε στο «στρογγυλό τραπέζι» της βιβλιοθήκης για ελληνική και ξένη πεζογραφία. Τη Λέσχη συντονίζει η χημικός Αγγελική Φατίση.
Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015  με αφορμή τα βιβλία του νομπελίστα συγγραφέα Mahfuz Naguib θα πραγματοποιηθεί λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον αραβικό πολιτισμό, τη λογοτεχνία, τη γλώσσα και την κουλτούρα των Αράβων. 
τη Λέσχη μας θα τιμήσει με την παρουσία του ο καθηγητής της Αραβικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Dr. Al Soueis Daoud που θα παραχωρήσει διάλεξη και θα συζητήσει με τους παρευρισκόμενους. 
 
Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης  σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης που στόχο έχει την κοινωνικοποίηση των μαθητών παρέχοντας τους τη δυνατότητα επικοινωνίας και την ενίσχυση των γνωστικών τους δεξιοτήτων.
Η Λέσχη μας συμβάλλει επίσης στην παροχή ίσων ευκαιριών σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και αποτελεί μια προσπάθεια καλλιέργειας της αγάπη για το βιβλίο ως μέσο ψυχαγωγίας των εφήβων, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις. 
Τη Λέσχη συντονίζει η χημικός Αγγελική Φατίση.
Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, 10.15 το πρωί θα αναλύσουμε και θα συζητήσουμε το βιβλίο της  Άλκης Ζέη «Ο ψεύτης παππούς», και θα διαβάσουμε Χριστουγεννιάτικα διηγήματα.
 
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
 
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή με την παρουσία σας στη βιβλιοθήκη. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.
 
Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3).
 
Έναρξη εγγραφών για συμμετοχή στις δραστηριότητες  25/11/2015
 
Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου είναι μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Νικάνορος 3
Τηλ. 2310 324666
Fan page Facebook: https://www.facebook.com/perifereiakivivliothikixarilaou?ref=hl
Google+ : https://plus.google.com/u/0/101450111476681438909/posts
 
 
 

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
few clouds
14 ° C
15 °
13.3 °
67 %
2.6kmh
20 %
Δε
13 °
Τρ
13 °
Τε
14 °
Πε
10 °
Πα
11 °