Δωρεάν Ημέρες Υγείας 2017 Δήμου Παύλου Μελά τηλεφωνικά ραντεβού για δωρεάν ελέγχους -  μετρήσεις

Δωρεάν Ημέρες Υγείας 2017 Δήμου Παύλου Μελά τηλεφωνικά ραντεβού για δωρεάν ελέγχους - μετρήσεις

Ένας καταξιωμένος θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Ημέρες Υγείας του Δήμου Παύλου Μελά, διοργανώνονται από το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων για 6η συνεχόμενη χρονιά, με την αρωγή των εθελοντών Ιατρών και οργανώσεων και σημαντικών φορέων της Υγείας.
 
Από τις 8 έως τις 22 Μαϊου 2017, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 26 δράσεις και οι συμμετέχοντες, ενήλικες – παιδιά,  θα έχουν την ευκαιρία της δωρεάν πρόσβασης σε 10 διαφορετικές κατηγορίες ελέγχων – μετρήσεων και της ενημέρωσης μέσω ημερίδων – ενημερωτικών ομιλιών – βιωματικών εργαστηρίων.
Από τη Δευτέρα 24 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 5 Μαϊου καλούνται οι πολίτες να επικοινωνήσουν εγκαίρως στα σχετικά τηλέφωνα για τη συμμετοχή τους, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Συνδιοργανωτές
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» 
Κέντρο Υγείας Αστικού Tύπου Ευόσμου 
Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης 
PROTON PHARMA Φαρμακευτική Εταιρεία 
Εθελοντικός Οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Το Χαμόγελο του παιδιού» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Θεαγένειο” 
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ” 
GMG Diagnostics Ltd 
Εταιρεία Αρωγής Ψυχικής Υγείας “ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΤΕΧΝΗ”
 
Χαιρετισμοί Δημάρχου και Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων
Οι «Ημέρες Υγείας», ένας καταξιωμένος θεσμός του Δήμου Παύλου Μελά, χρήσιμος για τους πολίτες, επιβεβαιώνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμμετέχει στην παροχή υπηρεσιών Υγείας, προσαρμόζοντας μάλιστα τις πρωτοβουλίες της στις ιδιαίτερες ανάγκες της τοπικής  κοινωνίας.
Με έμφαση στην πρόληψη, το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων συνεργάζεται με οκτώ δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς Υγείας, εθελοντικές οργανώσεις και τους εθελοντές γιατρούς του τόπου μας και παρέχουν δωρεάν εξετάσεις αλλά και ενημερωτικές ημερίδες – βιωματικά εργαστήρια, λειτουργώντας ως ασπίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται, βιώνοντας και σε θέματα υγείας τον αντίκτυπο της μακροχρόνιας οικονομικής στενότητας.
Η αγωγή της Υγείας και η πρόληψη, αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες και καλούμε τους πολίτες να υιοθετήσουν καθημερινά τρόπο ζωής και συμπεριφορές που θα διασφαλίζουν τη διατήρηση της υγείας τους στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.
Οι Ημέρες Υγείας χαρακτηρίστηκαν ως μια καλή πρακτική της Αυτοδιοίκησης και αυτό μας οπλίζει με δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση στις προληπτικές εξετάσεις και στην ενημέρωση για το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, την υγεία. 
 
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά
Δημήτρης Δεμουρτζίδης
 
 
Με αίσθημα ευθύνης ο Δήμος Παύλου Μελά, διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά τις «Ημέρες Υγείας». Στοχεύοντας στην δύναμη της πρόληψης υλοποιούμε δράσεις και αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιπέδου υγείας του πληθυσμού σε όλη την τοπική κοινωνία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συνεργαζόμαστε με δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικούς φορείς, εθελοντές ιατρούς του Κοινωνικού Ιατρείου και ιατρούς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Προσφέρουμε εξετάσεις προληπτικής ιατρικής, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να είναι υγιείς.
Η διατήρηση λοιπόν της υγείας είναι στο χέρι μας, γιατί όταν ο άνθρωπος είναι υγιής μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα στις οικογενειακές, εργασιακές και κοινωνικές του υποχρεώσεις.
 
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής,
Υγείας & Προνοιακών θεμάτων
Χαρά Αμανατίδου
 
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ     
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται δωρεάν κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:
από Δευτέρα 24 Απριλίου έως Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και ώρες 8.00 – 14.00
ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ: 2310 020-160
ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΑΣΤΟΥ: 2310 020-167
ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ: 2310 020-160
ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ: 2310 020-167
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: 2310 020-160
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ: 2310 020-167
ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ: 2310 609-380
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΚΟΛΙΩΣΗΣ – ΚΥΦΩΣΗΣ: 2310 587-812
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: 2310 609-380
ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: 2310 587-812
ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ: 2310 609-380
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: 2310 587-812
Προσοχή! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!