{ Εκδηλώσεις }

Δωρεάν Ημερίδα στον Κήπο: Σύγχρονη Ελλάδα και Βυζαντινή Κληρονομιά update - αναβάλλεται


Κατηγορίες: Συνέδρια - ημερίδες

Δωρεάν Ημερίδα στον Κήπο: Σύγχρονη Ελλάδα και Βυζαντινή Κληρονομιά update - αναβάλλεται
Δωρεάν

Χώρος: Κήπος
Διεύθυνση: Ορφανίδου 6, 54626
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Κήπος
Τιμή: από 0.00
Ποιοι: Δημήτρης Μπέττας
Πότε: 13/03/2020
Ώρα έναρξης: 19:00
update - αναβάλλεται

Ο Κήπος διοργανώνει την ημερίδα με θέμα «Σύγχρονη Ελλάδα και Βυζαντινή κληρονομιά» και εισηγητή τον Δημήτρη Μπέττα.

Ο Κήπος διοργανώνει την ημερίδα με θέμα «Σύγχρονη Ελλάδα και Βυζαντινή κληρονομιά» και εισηγητή τον Δημήτρη Μπέττα. 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  στον Κήπο (Ορφανίδου 6) την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (θέσεις περιορισμένες – μέχρι 30 άτομα).
Στη διάρκεια της δίωρης αυτής ημερίδας, θα μιλήσουμε για τη βυζαντινή νομοθεσία και για τη χρήση της στο νέο ελληνικό κράτος. Θα εντοπίσουμε βυζαντινά έθιμα, θρησκευτικά και μη, που επιβίωσαν ως τη σύγχρονη εποχή και θα γνωρίσουμε εκφράσεις της βυζαντινής λαϊκής σοφίας μέσα από παροιμίες, γνωμικά και αινίγματα που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα.

Ημερίδα: Σύγχρονη Ελλάδα και Βυζαντινή Κληρονομιά

Η πολιτιστική κληρονομιά του Βυζαντίου έχει αδιάλειπτη παρουσία στο σύγχρονο ελληνικό κράτος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, έστω και αν συχνά δεν γίνεται απόλυτα αντιληπτός ο βαθμός στον οποίο είμαστε μέτοχοί της.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιάσει την κληρονομιά του βυζαντινού πολιτισμού στη νεοελληνική κοινωνία μέσα από μια θεματική που περιλαμβάνει ζητήματα νομοθεσίας, θρησκευτικών εορτασμών και τέλος, ηθών και εθίμων.

Μέσω της εξέτασης των πτυχών αυτών της βυζαντινής κληρονομιάς, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν το εύρος των αντιλήψεων και παραδόσεών μας που έχουν βυζαντινή προέλευση. Παράλληλα, η ημερίδα θα σταθεί αφορμή να έρθουν οι συμμετέχοντες σε επαφή με ποικίλες εκφάνσεις του βυζαντινού πνευματικού πολιτισμού.

Το πρόγραμμα της ημερίδας, λοιπόν, δεν απευθύνεται μόνο σε ένα κοινό με ενδιαφέροντα αποκλειστικά ιστορικά, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για τη νομική και την ελληνική λαογραφία.

Ο Κήπος διοργανώνει την Ημερίδα:
Σύγχρονη Ελλάδα και Βυζαντινή Κληρονομιά
Εισηγητής: Δημήτρης Μπέττας
Παρασκευή 13/3 στις 19:00
Είσοδος ελεύθερη


Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων :
Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη - τηλ: 2313078962 (16:00 – 22:00)

 

update - αναβάλλεται

Λόγω της ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας για άρση λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων, ο Κήπος θα παραμείνει κλειστός τις επόμενες 14 μέρες.
Η δωρεάν ημερίδα «Σύγχρονη Ελλάδα και Βυζαντινή κληρονομιά» που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 13/3 στις 19:00 με εισηγητή τον κ. Δημήτρη Μπέττα, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.
Θα σταλεί εκ νέου ενημέρωση για την καινούρια ημερομηνία.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ