{ }

Δωρεάν ψηφιακές βιβλιοθήκες με εκατομμύρια τίτλους βιβλίων (online)


Κατηγορίες: Αυτό το ξέρατε;

Δωρεάν ψηφιακές βιβλιοθήκες με εκατομμύρια τίτλους βιβλίων (online)Δωρεάν ψηφιακές βιβλιοθήκες με εκατομμύρια τίτλους βιβλίων (online)

Εμπλουτίστε τις γνώσεις σας ή απλά ψυχαγωγηθείτε διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα σε αγορές ή συνδρομές. Δείτε την παρακάτω λίστα με τις μεγαλύτερες online βιβλιοθήκες του διαδικτύου, οι οποίες προσφέρουν στον αναγνώστη την ευκαιρία να επιλέξει ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων.
 
Project Gutenberg: Σε αυτή την online βιβλιοθήκη συμπεριλαμβάνονται πάνω από 60.000 χιλιάδες τίτλοι βιβλίων, τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό σας. Δε χρειάζεται κάποια συνδρομή ή εγγραφή, ενώ μπορείτε να τα «κατεβάσετε» ή να τα εκτυπώσετε. Υπάρχουν βιβλία και στα ελληνικά αλλά η αναζήτηση  σε τίτλο ή συγγραφέα θα πρέπει να γίνει με λατινικούς χαρακτήρες.
 Universal Digital Library.  Κι αυτή η ψηφιακή βιβλιοθήκη απαριθμεί πάνω από ένα εκατομμύρια τίτλους βιβλίων από τον 15ο έως τον 21ο αιώνα, δωρεάν και χωρίς εγγραφή. Το μενού αναζήτησης είναι εύχρηστό και ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει online το βιβλίο που επιθυμεί. 
 Internet Archive:  H ψηφιακή βιβλιοθήκη Internet Archieve προσφέρει μία τεράστια συλλογή από e-books και audio books βιβλία, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε online ή να τα κατεβάσετε ως αρχεία. Ανάμεσα στα ξενόγλωσσα βιβλία υπάρχουν και πάρα πολλά ελληνικά. Δε χρειάζεται συνδρομή ή εγγραφή στην ιστοσελίδα. 
 Open Library: Περισσότερο από ένα εκατομμύρια τίτλοι σε βιβλία της κλασικής (και όχι μόνο) λογοτεχνίας. Η πρόσβαση είναι δωρεάν.
Oxford text Achieve: Η συγκεκριμένη ψηφιακή βιβλιοθήκη ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Δεν χρειάζεται να είσαι φοιτητής για να έχεις πρόσβαση στα αρχεία της βιβλιοθήκης, ούτε απαιτείται κάποια εγγραφή ή συνδρομή. Εδώ μπορείτε να βρείτε βιβλία από το 15ο αιώνα έως τις μέρες μας. 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ