Δωρεάν Θεραπευτικές Συναντήσεις Συγγενών Γυναικών με Καρκίνο στο Στήθος

Δωρεάν Θεραπευτικές Συναντήσεις Συγγενών Γυναικών με Καρκίνο στο Στήθος

Η διάγνωση του καρκίνου και η διαδικασία θεραπείας του είναι μια οικογενειακή εμπειρία που αλλάζει τη ζωή όλων των μελών φέρνοντας άγχος, θλίψη και άλλες δύσκολες καταστάσεις. Ο καρκίνος επιβάλλει αλλαγές στην καθημερινότητα, την εργασία, τις σχέσεις, τους ρόλους. Τα μέλη της οικογένειας ακολουθώντας τις φάσεις της νόσου, συχνά πάσχουν από ίδια ή και μεγαλύτερη δυσφορία από τους ασθενείς. Ωστόσο, η ανθεκτικότητα και οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσκολιών σε κάθε άνθρωπο και κάθε οικογένεια είναι διαφορετικοί και μεταβαλλόμενοι. Τα μέλη της οικογένειας μπορούν να είναι αναντικατάστατη πηγή συναισθηματικής και πρακτικής υποστήριξης για τους ασθενείς, να παίξουν ρόλο στην επιλογή της θεραπείας, ακόμη και στην εξέλιξη της ίδιας της νόσου.
 
Σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε τις ανάγκες των οικογενειών των ασθενών συμπράττουμε με την ΑΕΛΙΑ και το ΑΝΙΜΑ για τη διεξαγωγή 3 τρίωρων Ομαδικών Θεραπευτικών Συναντήσεων Συγγενών.
 
Οι συμμετέχοντες μέσα από το ασφαλές πλαίσιο της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να αναστοχαστούν πάνω σε ζητήματα που σχετίζονται με την ασθένεια, τον εαυτό τους, τους ρόλους μέσα στην οικογένεια. Η ομάδα, σαν πολλαπλός ζωντανός καθρέφτης θα αναδείξει και θα εμπλουτίσει τα βιώματα και τις οπτικές των συμμετεχόντων. Στις συναντήσεις μπορεί να λάβει μέρος αποκλειστικά ένα μέλος από κάθε οικογένεια (σύντροφος, παιδί άνω των 15, γονέας κλπ). Για τη συμμετοχή δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση, ωστόσο οι συμμετέχοντες παρακαλούνται θερμά να παρευρεθούν και στις τρεις συναντήσεις. 
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν  με τις κ.κ.
Νιόβη Βέλλιου, Κλινική Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Ρόζα Μωυσίδου, Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Για αιτήματα συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνείτε με
την ΑΕΛΙΑ (2310 471090, contact@aelia.org.gr) .
 
Ημερομηνίες: 26/01/2020, 16/02/2020 και 08/03/2020 στις 10:30 π.μ. στο anima studio.
 
 
 
 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως