Δύο ελληνικές παραλίες στις 10 καλύτερες φυσικές πισίνες στην Ευρώπη

Δύο ελληνικές παραλίες στις 10 καλύτερες φυσικές πισίνες στην Ευρώπη

Η γνωστή ιστοσελίδα European Best Destinations συμπεριέλαβε ανάμεσα στις 10 καλύτερες φυσικές πισίνες στην Ευρώπη και δύο ελληνικές.
 
Η μία εξ αυτών βρίσκεται στο καταπράσινο νησί της Θάσου και δεν είναι άλλη από την Γκιόλα. Χαρακτηρίζοντας το νησί ως επίγειο παράδεισο με εκπληκτικές παραλίες και υπέροχο φυσικό πλούτο, το site ξεχωρίζει την φυσική πισίνα της Γκιόλας, η οποία συναντάται κοντά στην Αστρίδα, στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού. Μία φυσική πισίνα μέσα σε βράχο, ένα πραγματικό μικρό θαύμα, με κρυστάλλινα νερά μια ανάσα από το μπλε του Αιγαίου. Οι βουτιές εδώ μένουν πραγματικά αξέχαστες στον επισκέπτη.
 
Η δεύτερη παραλία που συναντάται στη λίστα του European Best Destinations βρίσκεται στη Μήλο και φυσικά είναι το Σαρακήνικο, μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες ολόκληρης της χώρας. Το ιδιαίτερο σεληνιακό τοπίο του –η φήμη του κάνει το γύρο του κόσμου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο στο νησί αμέτρητους τουρίστες που έρχονται να το ανακαλύψουν από κοντά– οφείλεται στους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων και εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του νησιού
 
Οι υπόλοιπες φυσικές πισίνες της λίστας είναι:
 
Εθνικό Πάρκο Krka, Κροατία
Saturnia, Ιταλία
Lecce, Ιταλία
Blue Lagoon, Ισλανδία
Imotski Blue Lake, Κροατία
Porto Moniz, Μαδέρα, Πορτογαλία
Miskolc, Ουγγαρία
Pamukkale, Τουρκία

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως