Σεισμογράφος

Δύο μετασεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητοί και στην Αθήνα

Ελλάδα 29.11.2022: Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 6.30 το πρωί της Τρίτης 29.11.22

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο την Εύβοια και έγινε αισθητός και στην Αθήνα.Ο σεισμός σημειώθηκε στις 6:32, είχε εστιακό βάθος 13,2 χλμ. και επίκεντρο 9 χλμ νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες.

Στη συνέχεια, στις 7:23 σημειώθηκε νέος σεισμός μεγέθους 4,1βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος 5 χλμ και το ίδιο επίκεντρο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ακολούσε έτερος σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών με εστιακό βάθος 11,3 χλμ στο ίδιο σημείο

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχούμε, ανέφερε και πρόσθεσε ότι το φαινόμενο εξελίσσεται.Επισήμανε ότι η περιοχή δεν έχει ξαναδώσει μεγάλο σεισμό και αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους σεισμολόγους.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές στην περιοχή, ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος.

Σημειώνεται ότι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κάρυστο μετά τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 06:32 στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον οικισμό Ζάρακες της Εύβοιας.

Πηγή ΣΚΑΙ