Θεσσαλονίκη

Δύο σημαντικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ στη Θεσσαλονίκη έως το τέλος του έτους

Δύο σημαντικές υπηρεσίες θα συστήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στη Θεσσαλονίκη, μέχρι το τέλος του έτους, υπογράμμισε ο διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής, κατά την ομιλία του στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για ένα Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (για συναλλαγές σχετικές με μεταβιβάσεις ακινήτων, κληρονομιές, δωρεές, γονικές παροχές) και ένα Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης, που έρχονται να προστεθούν στα δύο Ελεγκτικά Κέντρα (στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή ΦΙΞ), που εγκαινιάστηκαν τον Νοέμβριο του 2022.

Επιπλέον, ο κ. Πιτσιλής, τόνισε ότι είναι στα σκαριά ένα μεγάλο έργο, η δημιουργία αποθηκευτικών χώρων στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, με στόχο την αξιοποίηση του δημοσίου υλικού που έχει το κράτος στην κατοχή του και διαχειρίζεται η ΑΑΔΕ, όπως τα κατασχεμένα οχήματα.

Επισήμανε, τέλος, ότι η ΑΑΔΕ συνέβαλε στην αναβάθμιση του Λιμένα Θεσσαλονίκης σε διαμετακομισιτκό κέντρο, με τη λειτουργία ελεύθερης ζώνης, όπου δραστηριοποιούνται 14 επιχειρήσεις, αλλά και στην αναβάθμιση του Αεροδρομίου, συμμετέχοντας στο υπό έγκριση πρόγραμμα για την ακόμα πιο αυτοματοποιημένη και γρήγορη διαδικασία ελέγχου αποσκευών και την υποστήριξη υπηρεσιών logistics για μεγάλες εταιρείες της εφοδιαστικής αλυσίδας που παρέχουν υπηρεσίες ταχυμεταφοράς.


Θεσσαλονίκη 14 Ιανουαρίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως