{ Τελευταία νέα }

E.E.: Προειδοποίηση προς την Τουρκία για πάγωμα των διαπραγματεύσεων τελωνειακής ένωσης


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

E.E.: Προειδοποίηση προς την Τουρκία για πάγωμα των διαπραγματεύσεων τελωνειακής ένωσηςΣύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, τις ανησυχίες για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο θα εκφράσουν οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα θα δεσμεύονται να «απαντήσουν καταλλήλως και σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, τις ανησυχίες για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο θα εκφράσουν οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα θα δεσμεύονται να «απαντήσουν καταλλήλως και σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο». 
Στο ανακοινωθέν οι Ευρωπαίοι θα επαναλαμβάνουν ότι καταδικάζουν «τις συνεχείς παράνομες δράσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» και θα τονίζουν ότι η Τουρκία εξακολουθεί να απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Σύμφψνα πάντα με το Bloomberg, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα διαμηνύουν πως δεν προβλέπεται να υπάρξουν περαιτέρω εργασίας ούτε για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε.- Τουρκίας. 
Η δήλωση, που αναμένεται να εγκριθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ την Τρίτη, είναι αντικείμενο συνεχών διαβουλεύσεων ανάμεσα σε διπλωμάτες και η τελική διατύπωση μπορεί να αλλάξει, επισημαίνει τέλος το σχετικό δημοσίευμα. 
 

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ