{ Τελευταία νέα }

EasyJet: Υπεκλάπησαν στοιχεία 9 εκ. πελατών της γνωστής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους

 

Κατηγορίες: Κοινωνία

EasyJet: Υπεκλάπησαν στοιχεία 9 εκ. πελατών της γνωστής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστουςΥπεκλάπησαν στοιχεία 9 εκ. πελατών της γνωστής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους

Η EasyJet αποκάλυψε ότι τα προσωπικά στοιχεία 9 εκατομμυρίων πελατών υπεκλάπησαν, μετά από μια «εξαιρετικά εξελιγμένη» ιντερνετική επίθεση στην αεροπορική εταιρεία.
Πιστεύεται ότι τα στοιχεία που έχουν υποκλαπεί περιλαμβάνουν διευθύνσεις email, λεπτομέρειες των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν, καθώς και στοιχεία πιστωτικών καρτών περίπου 2.200 πελατών.
Η EasyJet διαβεβαιώνει ότι δεν έχουν υπονομευθεί στοιχεία διαβατηρίων και τα ποσά στους λογαριασμούς στους οποίους αντιστοιχούν οι πιστωτικές κάρτες που έχουν χρησιμοποιηθεί από πελάτες και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις μέχρι στιγμής ότι τα προσωπικά δεδομένα, έχουν χρησιμοποιηθεί για παράνομες ενέργειες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Johan Lundgren, δήλωσε: «Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πελάτες που έχουν επηρεαστεί από αυτό το συμβάν.
''Από τη στιγμή που συνειδητοποιήσαμε το περιστατικό, κατέστη σαφές ότι λόγω του Covid-19 υπάρχει αυξημένη ανησυχία σχετικά με τη χρήση προσωπικών δεδομένων για διαδικτυακές απάτες. Ως αποτέλεσμα, και μετά από σύσταση του ICO, επικοινωνούμε με εκείνους τους πελάτες στους οποίους έγινε πρόσβαση στις ταξιδιωτικές πληροφορίες και τους συμβουλεύουμε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά εάν λαμβάνουν ανεπιθύμητες επικοινωνίες''.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ