{ Τελευταία νέα }

Έβαψαν μπλε(!) το άγαλμα στην Πλατεία Ναυαρίνου

Φωτογραφία Konstantinos Sfikas


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Έβαψαν μπλε(!) το άγαλμα στην Πλατεία Ναυαρίνου

Άγνωστοι βανδάλισαν ξανά το άγαλμα " Το αγόρι που σφυρίζει" στην Πλατεία Ναυαρίνου της Θεσσαλονίκης

Ο ένας βανδαλισμός ακολουθεί τον άλλο και για μια ακόμη φορά το άγαλμα  το «Αγόρι που σφυρίζει» στην πλατεία Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη, γίνεται καθρέφτης του ήθους και της κουλτούρας, μερίδας πολιτών αυτής της πόλης.

Συγκεκριμένα μολις χθές  στο άρθρο που ανεβάσαμε Θεσσαλονίκη-Πλατεία Ναυαρίνου: O πολιτισμός μας, ο δήμος και οι κάτοικοι της πόλης. γράφαμε για τους βανδαλισμούς που υπέστη το άγαλμα και την πρόταση του cityportal προς το Δήμο Θεσσαλονίκης να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιδράσει και σήμερα ...το άγαλμα βάφτηκε μπλε.

Όχι η λύση δεν είναι ουτε να το περιφράξουμεουτε φυσικά η ανύψωση του γλυπτού για να μην το φτάνουν τα βέβηλα χέρια όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Κωνσταντίνος Σφίκας στο Post που έκανε με τη νέα φωτογραφία που ανέβασε στο facebook. Γιατί αυτοί που συνηθίζουν να "βάφουν με συνθήματα και μπογιές" δημόσιους χώρους και μνημεία πολύ απλά θα βρούνε άλλη επιφάνεια να μουτζουρώσουν.

Και βέβαια αναφερόμαστε σε έναν βανδαλισμό που έγινε σε ένα απο τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης... Αυτό κάτι σημαίνει. Τίποτε άλλο επι του παρόντος, αναμένουμε τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης! 
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ