Εβδομάδα εκδηλώσεων για την  Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Εβδομάδα εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Εβδομάδα εκδηλώσεων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, από 4 Ιουνίου έως Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.που εορτάζεται την 14η Ιουνίου.

Έχουν προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), που αντιπροσωπεύεται από το Κέντρο Αίματος Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων Άγιος Παύλος, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, και Γ. Παπανικολάου, σε συνδιοργάνωση με το δήμο Θεσσαλονίκης

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει  Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 στις 19:00, στο δημαρχείο της πόλης, με θεατρικά δρώμενα και συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μοτοσικλετιστές της Μ.Ε.Ν.Θ. και μαθητές του 18ου και 28ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Οι μοτοσικλετιστές θα πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για περίπου 20 λεπτά, μεταφέροντας το μήνυμα «Δώσε αίμα- Μοιράσου τη ζωή».

Το πρόγραμμα:

 

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

1. Συμβολικός στολισμός του Δημαρχιακού Μεγάρου, παράλληλες εκδηλώσεις με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θεατρικό Δρώμενο με καλλιτέχνες από το «ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ» και μαθητές του 28ου Γ.Ε.Λ, ώρα 19:00, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου Α ́ 1).
2. Πομπή μοτοσυκλετιστών της Μοτοσυκλετιστικής Ένωσης Νομού Θεσσαλονίκης, με κόκκινα περιβραχιόνια σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Αιμοδοσία στην Πλατεία Αριστοτέλους, με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας ώρα : 9:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00.

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ των ομάδων του Συνδέσμου Βετεράνων καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώρα 13:00, στο κλειστό Γυμναστήριο της Μ.Ε.Ν.Τ. (Κανάρη 77).

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Χάρις Ματσούκα, σας  προσκαλούν σε τελετή βράβευσης  εθελοντών αιμοδοτών το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, ώρα 19:00, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο (Εγνατίας 154). Συμμετέχουν: Σύνολο Εγχόρδων «ΡΟΤΟΝΤΑ», Καλλιτεχνική Διεύθυνση  Irina Dragneva. Παιδική Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «ΕΛΠΙΔΑ». Χορωδία του 28ου Γ.Ε.Λ Θεσσαλονίκης


Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Σκυταλοδρομία, γιορτή με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και Χορευτικά Συγκροτήματα, ώρα 19:30, στη Νέα Παραλία (κοντά στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου).