Εβδομαδιαίες προβλέψεις έως 13 Ιουλίου 2020

Εβδομαδιαίες προβλέψεις έως 13 Ιουλίου 2020

Arcana

Προβλέψεις 28ης εβδομάδας του έτους 2020 
Από 7 έως και Δευτέρα 13 Ιουλιου

► Κριός 

Για σένα Κριέ, η φράση κλειδί   που πρέπει να κρατήσεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου, για όλη την διάρκεια αυτής της εβδομάδος, είναι το άγουρο ξύπνημα του μέλλοντος και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες που μπορεί να επιφέρει μία τέτοια πράξη. Ειλικρινά, δεν υφίσταται κανένας λόγος να ζορίζεις τον εαυτό σου με μεγάλες δόσεις άγχους, για την εξέλιξη των επαγγελματικών αλλά και προσωπικών σου υποθέσεων. Το μόνο που επιτυγχάνεις με αυτό τον τρόπο σκέψης είναι να  εντείνεις την καχυποψία σου προς όλους και όλα, και στην τελική να κρύβεσαι κάτω από τον ψυχρό σου βράχο. Η ανυπομονησία σου, δε, τον τελευταίο καιρό, στο να διευθετήσεις υποχρεώσεις της καθημερινότητας αγγίζει τα όρια της παιδικότητας. 
Αν καταφύγεις, λοιπόν, σε σπασμωδικές κινήσεις το μόνο που θα πετύχεις είναι να λάβεις αποτελέσματα που θα αδικούν τον δυναμισμό σου και την διορατικότητά σου.  Μην ξεχνάς ότι κάθε μέρα, ανατέλλει ένας καινούργιος ήλιος. H συμβουλή μου: Χαλάρωσε, ηρέμησε και διοχέτευσε την αποφασιστικότητά σου προς την σωστή κατεύθυνση. Τότε θα δεις, πως τα πράγματα θα κυλήσουν πιο γρήγορα και πιο ομαλά.
 
► Ταύρος.
Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος, για να αντιμετωπίσει κάποιος ένα ζήτημα που τον απασχολεί ή να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του για επικείμενη αλλαγή στη ζωή του, δεν είναι άλλος από το να πασπαλίσει με γερές δόσεις χιούμορ τις όποιες ώρες περισυλλογής. Μια λοιπόν, που διαθέτεις απόθεμα από χιούμορ, βάλτο επάνω στο τραπέζι δίπλα από τα χαρτιά σου και τις σκέψεις σου, γιατί έχει δρομολογηθεί, μία επικείμενη αλλαγή στη ζωή σου. Οι σκέψεις για μετάβαση από την παρούσα σου εργασία σε έναν νέο επάγγελμα ή νέο εργοδότη ή ακόμα μία αναβάθμιση του μορφωτικού σου επιπέδου θα γίνουν πιο έντονες κατά το τέλος της εβδομάδος. Έτσι, το καλόγουστο χιούμορ σου, θα λειτουργήσει ως όαση  στον κυκεώνα των σκέψεων μπροστά σε απρόσμενα εμπόδια ή αναποδιές. Να σου θυμίσω πως και ο Πλάτωνας, ήθελε να ασχοληθεί με την λυρική ποίηση αλλά όταν γνώρισε τον Πλάτωνα, εγκατέλειψε δίχως δεύτερη σκέψη την ποίηση και αφιερώθηκε στην φιλοσοφία,ευτυχώς για μας. H συμβουλή μου: Ενόψει μιας αλλαγής, (μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σου) φρόντισε να περιορίσεις τα περιττά έξοδα. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν
 
► Δίδυμος
Μπορεί να ακουστεί απροσδόκητο ή ακόμα και αντιφατικό, όμως είναι γεγονός ότι ακόμα και ένα από τα πιο επικοινωνιακά άτομα όπως εσύ, αναζητεί κάποιες στιγμές χαλάρωσης και απομόνωσης, μακριά από τη καθημερινότητα και τον κοινωνικό του περίγυρο γενικότερα – έστω κι αν οι στιγμές αυτές είναι παροδικές και σύντομες.  Αυτή η ανάγκη, θα προκύψει περίπου στο τέλος της εβδομάδας, καθώς το πρώτο μισό της εβδομάδας θα είναι πολύ απαιτητικό ιδιαίτερα στον τομέα της εργασίας. Χωρίς αμφιβολία, η ικανότητα στο να φέρεις εις πέρας και τις πιο δύσκολες αποστολές, θα αυξήσει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις σου, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθείς  με νέες ευθύνες, που ίσως μάλιστα δε σου ανήκουν. Όσο κι αν οι νέες αυτές ευθύνες συμπορεύονται με τις φιλοδοξίες σου και προσφέρουν την πολυπόθητη αναγνώριση των δυνάμεών σου από τους γύρω σου, η σωματική και πνευματική κούραση εγκυμονεί κινδύνους. Πέτυχε μικρές νίκες, κλείσε εκρεμμότητες και αφιέρωσε το weekend  στον εαυτό σου, περιορίζοντας αυτή την εβδομάδα οτιδήποτε έχει να κάνει σχέση με ξέφρενα γλέντια και υπερβολές. H συμβουλή μου: Αφενός να μη ξεχνάς ότι το να μπορείς να αντέχεις τη μοναξιά και επιπλέον, να την απολαμβάνεις, είναι μεγάλο προσόν. Η γνώμη από κάποιο κοντινό σου πρόσωπο πάνω σε κάποιο θέμα θα αποδειχθεί μελλοντικά πολύτιμη.
 
► Καρκίνος
Ο μαγνητισμός που εκπέμπεις, αυτή τη βδομάδα Καρκίνε, δεν επικεντρώνεται μονάχα στην εξωτερική σου εμφάνιση. Δεν ξέρω αν το έχεις σκεφτεί ποτέ αλλά η αφοσίωσή σου σε αυτό που λέμε γενικά ζωή, σαγηνεύει τους γύρω σου εξίσου το ίδιο με την εικόνα σου. Αν προσθέσω δε, σε όλο αυτό το πακέτο και την φιλόδοξη στάση σου πάνω στον εργασιακό τομέα, τότε το μόνο που μένει να πω είναι το εξής: βίρα της άγκυρες και βάλε πλώρη για το επόμενο στόχο. Βέβαια, κάθε επιτυχία έχει και το τίμημά της. Στην δική σου περίπτωση, το τίμημα αυτό είναι η ζηλοτυπία προς το πρόσωπό σου από άτομα του ευρύτερου κύκλου σου. Επιστράτευσε την αυτοπεποίθησή σου ώστε να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τυχόν αθέμιτους ανταγωνισμούς και μικρά εμπόδια που μπορεί να εμφανιστούν στην πορεία. Να θυμάσαι πως δεν μπορείς να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε πέτρα που σηκώνεις. Για αυτό κάθε περίπτωση να την αντιμετωπίζεις με τη δέουσα σοβαρότητα. H συμβουλή μου: να δουλέψεις μεθοδικά αυτές τις μέρες  ώστε να πετύχεις τους μικρούς προσωπικούς σου στόχους. Σε περίπτωση δυσκολίας μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια. 
 
► Λέων
Αυτή την εβδομάδα  θα βρεθείς μπροστά σε ένα μικρό δίλημμα και θα κληθείς να επιδείξεις, αν μέσα στις ικανότητες σου συγκαταλέγεται και ένα επιπλέον χάρισμα, δηλαδή αυτό της μερικής υποχώρησης, που μοιάζει προσωρινά με ήττα, αλλά στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο από μία γενική ανασυγκρότηση δυνάμεων. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι καθόλου εύκολος και χρειάζεται ο αθλητής να καταβάλει συνεχείς προσπάθειες. Ωστόσο αν η εκγύμναση ξεπεράσει τα όρια, που στην δική σου περίπτωση αυτό ερμηνεύεται ως  « θυσιάζω τα πάντα στο βωμό της επιτυχίας», ο κίνδυνος για κάποιον σοβαρό «τραυματισμό» βρίσκεται προ των πυλών. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να θέσεις σε κίνδυνο τους στόχους σου που έχουν ήδη δρομολογηθεί, με μία περίσσεια κολακεία προς άτομα κυρίως του επαγγελματικού σου χώρου. Εξέθεσε λοιπόν ελεύθερα τις προτάσεις σου χωρίς δισταγμούς και θα ανταμειφθείς.  H συμβουλή μου:  Παν μέτρον άριστον λέγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και το καμπανάκι αυτό απευθύνεται και στον κατά καιρούς, λίγο επιθετικό τόνο σου. Ευθύτητα λοιπόν αλλά με διπλωματία και χαμόγελο 

► Παρθένος

Φίλτατε Παρθένε, όπως έλεγε και ο Σωκράτης το νόημα της ζωής δεν είναι η διαρκής αναζήτηση της ευτυχίας αλλά η αναζήτηση του ηθικού αναστήματος και των ιδεών.  Είναι κατάλληλη περίοδος, να αρχίσεις να αξιολογείς και να ζυγίζεις τα άτομα που βρίσκονται γύρω σου και που πιστεύεις ότι συμμερίζονται τα ίδια συναισθήματα με σένα. Οι βιορυθμοί σου βρίσκονται κάπως πεσμένοι κι αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της κούρασης ή της ζέστης ή των περιορισμών που έχεις αλλά κυρίως οφείλονται σε τοξικά πρόσωπα ή καταστάσεις που σου στερούν τον φρέσκο αέρα, που τόσο έχεις ανάγκη. Η Τετάρτη και η Πέμπτη δεν ενδείκνυται για έντονες συζητήσεις, ωστόσο από το Σαββατοκύριακο το κλίμα αυτό αντιστρέφεται τελείως. Στήσε την σκακιέρα και κάνε την κίνηση σου: προσπαθεις να κινείς όσο περισσότερα πιόνια γίνεται με ηρεμία χωρίς τυμπανοκρουσίες ώστε να κερδίσεις έδαφος και χωρίς να χάνεις πολύτιμο χρόνο.  H συμβουλή μου: Απέφυγε τις εκ βαθέων συζητήσεις με τον ερωτικό σου σύντροφο (ή τον άνθρωπο που νιώθεις περισσότερο κοντά) αυτή την εβδομάδα. 

Ζυγός
Στην επιστήμη των Μαθηματικών όσο και στην επιστήμη της φιλοσοφίας, ο κύκλος θεωρείται το τελειότερο γεωμετρικό σχήμα, καθώς στις ιδιότητές του αντικατοπτρίζεται η τελειότητα του μυστηριώδης σύμπαντος που μας περιβάλλει. Βαριές λέξεις για βαθιές συζητήσεις, για αυτό ίσως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να αναλογισθείς από την Παρασκευή που μας έρχεται το γεγονός πως η αρμονία του τέλειου, μάλλον απευθύνεται σε αρχές και νοήματα μιας άλλης διάστασης, πολύ πιο μακρινής από την δική μας καθημερινότητα. Μην επιχειρήσεις να εξηγήσεις σε τρίτους τις βαθύτερες αιτίες που σε οδηγούν, θα πέσεις πάνω σε μπετονότοιχο. Αντι  να θυσιάζεις σε αυτόν τον φαύλο κύκλο, την οξυδέρκειά σου και την μεθοδικότητά σου μπορείς με ένα απλό κλικ να απολαύσεις όλες τις στιγμές που σου προσφέρει η ζωή αυτή την περίοδο. Θα σου δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθείς με νέα πράγματα, μέσα από τα οποία θα εκφράσεις την έντονη δημιουργικότητά σου και τα πιστεύω σου. Άδραξε την ευκαιρία και μην μπαίνεις σε άσκοπους και ατελέσφορους «χορούς» με πρόσωπα (ή καταστάσεις) που στην τελική δε θα εκτιμήσουν τίποτε από το έργο σου. H συμβουλή μου: Αν και δεν ενδιαφέρεσαι να έχεις ένα πρόγραμμα γεμάτο από κοσμικές εκδηλώσεις ή εξόδους, αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο στην κοινωνική σου ζωή. Ένα απογευματινό σουαρέ με φίλους θα σε ανανεώσει.

► Σκορπιός
Δυστυχώς φίλτατη Σκορπίνα μου (κυρίως) και αγαπητέ άνδρα Σκορπιέ κατά δεύτερο λόγο,  ο  καθένας βλέπει αυτό που φαίνεται στη επιφάνεια. Λίγοι – ελάχιστοι θα αντιληφθούν αυτό που είσαι. Οι περισσότεροι βλέπουν στο πρόσωπο που κάθεται απέναντί μας,  είτε  μόνο το εξωτερικό περίβλημα μιας εικόνας είτε το άτομο που ο ίδιος επιθυμεί να δει ή να βρει. Στην δική σου περίπτωση, το σαγηνευτικό σου παρουσιαστικό μπορεί να συμπορεύεται με μία γαλήνια σχεδόν παρουσία, αλλά αυτό παρερμηνεύεται και παρεξηγείται 100%. Έτσι αυτή την εβδομάδα η λανθασμένη εκτίμηση των ικανοτήτων σου,  μπορεί να ανοίξει την όρεξη σε άτομα του γενικού περιβάλλοντός στο να ερμηνεύσουν λανθασμένα και την υλική και συναισθηματική γενναιοδωρία σου και να προχωρήσουν σε κινήσεις ενάντια στα συμφέροντα σου. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες, γι αυτό προσπάθησε να κρατήσεις τα νεύρα σου και μαζί σε απόσταση τυχών επίδοξους εκμεταλλευτές. Να είσαι σίγουρος ότι θα λάβουν το μήνυμά σου και μάλιστα προς μεγάλη τους έκπληξη! H συμβουλή μου: Δε χρειάζεται να εξαντλήσεις την σκληρότητά σου σε τέτοιες περιπτώσεις. Πέρασε απλά το μήνυμά σου
 
Τοξότης

Αυτή την εβδομάδα θα περάσεις από διάφορα κύματα. Οι συγκρούσεις με τον εαυτό σου θα είναι σχεδόν καθημερινές. Αλλά ήταν επόμενο να συμβεί καθώς οι μέρες του Ιουλίου υπογραμμίζουν  δύο βασικά σου χαρακτηριστικά- αν και αντίθετα μεταξύ τους: την φυγοπονία σου μερικές φορές από ζητήματα που απαιτούν αρκετή προσπάθεια και την αντίδραση σου που συνοψίζεται στην σαγηνευτική σου διπλωματία σε ζητήματα που απαιτούν έξυπνους χειρισμούς.
Αν καταφέρεις να ισορροπήσεις στην καθημερινότητά σου αυτά τα δύο στοιχεία, τότε η πρόοδός σου θα είναι δεδομένη. Ιδιαίτερα για αυτή την εβδομάδα, η οποία μοιάζει να είναι αρκετά απαιτητική στον οικονομικό τομέα, με προεκτάσεις σε έκτακτα έξοδα, οφείλεις να κατανοήσεις πως το να αποφεύγεις κάποιες αναγκαίες «αγγαρείες» και να προσπαθείς να τις αντικαταστήσεις με προχειροδουλειές, για να δώσεις δικαιολογίες στον εαυτό σου θα είναι σαν να κάνεις μια τρύπα στο νερό. Η συμβουλή μου Η ζέστη δεν είναι σύμμαχος σου καθώς καταστέλλει την ενεργητικότητα σου. Αυτό λοιπόν να το εκμεταλευτείς. Περιόρισε τις μετακινήσεις και αύξησε τις επαφές σου είτε από το τηλέφωνο είτε απο τα socialmedia. Θα εκπλαγείς απο τα αποτελέσματα που μπορεί να πετύχεις
 

► Αιγόκερως

Aρκεί ένα λεπτό για να ερωτευθείς, μια ώρα για να συμπαθήσεις και μια μέρα για ν αγαπήσεις. Όμως μια ολόκληρη ζωή δεν αρκεί για να ξεχάσεις έλεγε ο  Όσκαρ Γουάιλντ. Η ρήση του αυτή θα μπορούσε να είναι η πιο ακριβής σύνοψη για τον τρόπο που ερωτεύονται, αγαπούν και πληγώνονται οι Αιγόκεροι, όταν ο θεός Έρωτας για κάποιο λόγο τους παίζει παιχνίδια. Υποθετικά, αν οι σύντροφοι του Οδυσσέα στο νησί των Λωτοφάγων άνηκαν στο ζώδιο σου , ο επικίνδυνος καρπός δε θα τους προξενούσε κανένα σύμπτωμα λήθης, εκτός κι αν το επέλεγαν συνειδητά οι ίδιοι. Μπορεί, λοιπόν, να μην ξεχνάς – κυρίως- τις ερωτικές πληγές  αλλά όταν το κάνεις, έστω και με πόνο ψυχής- η διαγραφή και αποβολή του προδότη από τον κύκλο σου πρέπει να είναι αιώνια. Αυτη η βδομάδα πυροδότησε μυστικά και αθόρυβα τον κονδυλοφόρο της λήθης. Θα εκπλαγείς ευχάριστα, όταν κάπου μετά την Κυριακή αντιληφθείς πως με τον τρόπο σου έχεις καταφέρει, το αδιανόητο: να πάρεις την απόφαση να διώξεις από δίπλα σου άτομα ( αλλά και σκέψεις) που σε παιδεύουν και δοκιμάζουν υπομονή σου .H συμβουλή μου: Μην κοιτάξεις πίσω. Τα πράγματα στη ζωή, έστω και με καθυστέρηση, μπαίνουν πάντοτε στη θέση τους.
 

► Υδροχόος

Το να προσπαθήσεις να προσδιορίσεις εννοιολογικά τη ψυχοσύνθεση ενός Υδροχόου είναι σα να προσπαθεις να μετρήσει με ακρίβεια τον αριθμό των αστεριών που λάμπουν στον ουρανό ένα καλοκαιρινό βράδυ.  Αυτά ακριβώς που χαρακτηρίζουν έναν Υδροχόο, είναι λίγο δύσκολο να κατανοηθούν από τρίτους. Για να ερμηνευτούν θα πρέπει να δούμε την πηγή προέλευσης τους, που δεν είναι τίποτε άλλο από την υπέρμετρη αισιοδοξία του Υδροχόου για την ζωή.  Ναι, μπορεί το πρωί να ξεκινήσει για καφέ και το απόγευμα να βρεθεί στην άλλη άκρη του κόσμου έτσι απλά για την περιπέτεια. Έτσι τουλάχιστον πιστεύουν όλοι. Αλλά σίγουρα την απόφασή του αυτή, κάποια στιγμή την έχει μελετήσει- έστω και για λίγο- στο  έξυπνο μυαλό του. Με λίγα λόγια τίποτε δεν είναι τυχαίο ακόμα και στη πιο τρελή απόφαση που θα πάρεις – αυτό μερικές φορές μπερδεύει ακόμη και σένα. Και στο επισημαίνω αυτές τις μέρες ότι ακόμη και αν θεωρείς τον εαυτό σου αυθόρμητο, τελικά όλα είναι προμελετημένα και σε στάση αναμονής στο ασυνείδητο σου. Συγκεντρώσου προς τον στόχο σου και απλά νοητικά ακολούθησε το μονοπατι που οδηγεί σ αυτό που επιθυμείς να πετύχεις. Είτε αυτός ο στόχος μεταφράζεται σε οικονομικά, ερωτικά, επαγγελματικά ή οικογένεια, η προθυμία σου και η δοτικότητά σου έχουν μεταφέρει την θετική σου αύρα, ακόμα και σε τμήματα που εσύ «καταγγέλλεις» ως ανυπόφορα κοινότυπα.
H συμβουλή μου: Δώσε λίγη περισσότερη προσοχή σε κάποια λάθη ή άστοχα λόγια, που μπορεί να πεις άθελα σου γιατί θα υπάρξουν συνέπειες. 

► Ιχθείς
Φαντάζεσαι το σοκ, εσύ που προσπαθείς για να μη προκαλείς και ταράξεις τα νερά, να ξεφύγεις από κάποια κακώς κείμενα που υπάρχουν στη ζωή σου το τελευταίο διάστημα και να πέφτεις απέναντι σε αναγκαστικά και πιεστικά διλήμματα του τύπου, τι είναι προτιμότερο να κρατήσεις ή να αφήσεις. Νομίζεις πως δραπετεύεις και πέφτεις τρέχοντας μέσα στον εαυτό σου  Αγαπητό μου Ψάρι, η παρατεταμένη  ακροβασία σου  εδώ και μεγάλο διάστημα, πάνω σε τεντωμένο σκοινί του οποίου τις άκρες κρατούν οι δύο πλευτές του εαυτού σου, δεν είναι τίποτε άλλο από αποφάσεις οι οποίες πρέπει να παρθούν άμεσα, χωρίς περαιτέρω αναβολές. Ήρθε ο καιρός να πάρεις μία βαθιά ανάσα και να προχωρήσεις  σε ένα εσωτερικό «ξεκαθάρισμα», ώστε το σχοινί αυτό να πάψει να πάλλεται. Εσύ έχεις το καρπούζι, εσύ  και το μαχαίρι. Πριν όμως από την οποιαδήποτε ενέργειά σου, μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις το χαρακτηριστικό δίχτυ ασφαλείας σου: τον ευέλικτο τρόπο που έχεις όταν κολυμπάς σε άγνωστα νερά. Αυτά που συνεβησαν τις τελευταίες εβδομάδες, δείχνουν πως πρέπει να επιδιώξεις τις εποικοδομητικές συναναστροφές, μέσα από τις οποίες θα  ακούσεις γνώμες και απόψεις που θα σε βοηθήσουν στην λήψη αποφάσεων. H συμβουλή μου: Αντιλαμβάνομαι πως δεν είναι εύκολο να βγεις από το δίλημμα που σε βασανίζει εδώ και καιρό. Ωστόσο, δε θα λάβεις απαντήσεις αν δεν προσπαθήσεις. Ένα ψαράκι μπορεί να είναι από ένα αθώο όμορφο χρυσόψαρο έως και να γίνει σκυλόψαρο κατά περίπτωση όταν του απειλούν τη γαλήνη της οικογένειας
 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως