{ Τελευταία νέα }

Εβρος: Οι Τούρκοι εκκένωσαν τον καταυλισμό στις Καστανιές.

ΓΕΕΘΑ: Παραμένουμε σε επιφυλακή

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Εβρος: Οι Τούρκοι εκκένωσαν τον καταυλισμό στις Καστανιές.Οι Τούρκοι εκκένωσαν τον καταυλισμό στις Καστανιές.

Oι ελληνικές αρχές παρατήρησαν ότι οι συγκεντρωμένοι από την τουρκική πλευρά πρόσφυγες, έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό που είχε στηθεί στις Καστανιές και αποχώρησαν  προς το εσωτερικό της Τουρκίας, υπό την καθοδήγηση των τουρκικών αρχών.
Μετέφεραν στο δάσος τις σκηνές και αλλά υλικά του μέχρι τότε καταυλισμού, τα οποία και έκαψαν. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία προς επιστροφή για Κωνσταντινούπολη.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τις τουρκικές αρχές.
Πηγές του ΓΕΕΘΑ, αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον ύψιστο βαθμό επιφυλακής των ανδρών που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων, καθώς το δάσος στις Καστανιές είναι πυκνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Αρχών.  Κατά συνέπεια, τα αμυντικά μέτρα στην ελληνική πλευρά των συνόρων δεν χαλαρώνουν καθόλου, ούτε στις Καστανιές αλλά ούτε και στον υπόλοιπο Έβρο.
Σύμφωνα πάντως με κυβερνητική πηγή, οι Τούρκοι θέλουν να εμφανίσουν εκκένωση της περιοχής και δείχνουν κάποιες εικόνες. Ωστόσο, χρειάζεται ακόμα χρόνος ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση. 

 

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ