{ Μουσική }

EBU: Επισήμως με νέα τραγούδια η Eurovision 2021

 

Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

EBU: Επισήμως με νέα τραγούδια η Eurovision 2021Ο διαγωνισμός της Eurovision 2021 να γίνει με νέα τραγούδια και όχι με αυτά που προορίζονταν για την Eurovision 2020

Η ΕΡΤ μέσω της επίσημης σελίδας της στο facebook για την Eurovision γνωστοποίησε την απόφαση της ομάδας αναφοράς της EBU ο διαγωνισμός της Eurovision 2021 να γίνει με νέα τραγούδια και όχι με αυτά που προορίζονταν για την Eurovision 2020. Η απόφαση αυτή την οποία μπορείτε να την διαβάσετε και στην σελίδα της ΕΡΤ, αναφέρει τα παρακάτω:

Ομόφωνα επικύρωσε την απόφασή της για τη μη των ίδιων τραγουδιών στον Διαγωνισμό του 2021 η "Ομάδα Αναφοράς" (Reference Group) του Διαγωνισμού Τραγουδιού της #EUROVISION μετά από εξέταση εκ νέου της απόφασής της.

Η Ομάδα έλαβε την απόφασή της με βάση τα εξής:

Έλαβε υπόψη ότι η EBU, οι 41 συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί και η Universal Music θα αναδείξουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ερχόμενες εβδομάδες τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες της φετινής χρονιάς σε εναλλακτικό πρόγραμμα, σε CD και σε όλα τα ψηφιακά κανάλια.
Επίσης, εξέτασε το γεγονός ότι η παρουσίαση των ίδιων τραγουδιών στο Διαγωνισμό του 2021 δεν θα ήταν στο πνεύμα του Διαγωνισμού, θα χαθεί ο ενθουσιασμός και η σύνδεσή τους με το κοινό που δημιουργούνται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της "περιόδου των εθνικών επιλογών", η εθνική υπερηφάνεια, η ποικιλομορφία και η συνάφεια θα ήταν μειωμένη και αυτό θα επηρεάσει τη συμβολή του κοινού στη βαθμολογία. Θα έχει επίσης αντίκτυπο στα κοινωνικά μέσα του Διαγωνισμού, στην απευθείας μετάδοση για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς κατά τη διάρκεια των εθνικών τελικών και στη απήχηση των βίντεο-κλιπ.
Συμφώνησε ότι η η μη συμμόρφωση με τον κανόνα του χρονικού ορίου της 1ης Σεπτεμβρίου, ακόμη και σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, θα οδηγούσε σε αθέμιτο ανταγωνισμό το 2021, όπου ορισμένοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα μπορούσαν να επιλέξουν να υποβάλουν φετινό τραγούδι ή να επιλέξουν ένα νεότερο τραγούδι.

Η απόφαση αυτή της EBU ήταν ήδη γνωστή από τις 20 Μαρτίου. H Ελλάδα ως γνωστόν είναι μια από τις 13 μέχρι στιγμής χώρες που επέλεξαν εκ νέου τους φετινούς τους υποψηφίους, για την Eurovision 2021. Έτσι λοιπόν η Στεφανία και η ομάδα της θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Eurovision 2021 με διαφορετικό όμως τραγούδι από το Supergirl.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ