Έδεσσα: «Στο πόδι» υγειονομικοί, φορείς και πολίτες για να μην κλείσει η ΜΕΘ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυναμική ήταν η συγκέντρωση πολιτών και εκπροσώπων φορέων, με πρωτοβουλία της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Οκτώβρη, στις 10 το πρωΐ, στην πύλη του νοσοκομείου Έδεσσας για να μην κλείσει η ΜΕΘ.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ε.Ν.Ι. Πέλλας “για την διεκδίκηση, την ενίσχυση και την ανάπτυξη των δύο νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της περιοχής”, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης του Ν. Πέλλας, Μπάμπης Αποστολίδης, προσθέτοντας: “Σήμερα απεργούμε όλοι εμείς που αρνούμαστε να υποτάξουμε την επιστήμη μας στην λογική του κόστους οφέλους. Που αρνούμαστε να στερούμε από τους ασθενείς μας αναγκαίες εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα, στο όνομα της «καταπολέμησης τη σπατάλης» και «του εξορθολογισμού των δαπανών» προκειμένου να αξιολογούμαστε θετικά και να παίρνουμε μπόνους!
Σήμερα ορθώνουμε τείχος αντίστασης στα σχέδια τους, για να μην κλείσει η ΜΕΘ της Έδεσσας, για να διεκδικήσουμε την ενίσχυση και την ανάπτυξη των δύο νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της περιοχής”, κατέληξε ο κ. Αποστολίδης.
Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εκτός των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, μαθητές σχολείων της Έδεσσας, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σηφάκης και πλήθος πολιτών.

Το κοινό αίτημα των γιατρών αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας είναι:
Να μη κλείσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας! Να μην γίνει καμία μετακίνηση κλινικής ή τμήματος των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών.

Παράλληλα ζητούν:
Να γίνουν άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,
Να γίνει ανάπτυξη νέων κλινικών στα δύο νοσοκομεία με βάση τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού της περιοχής.
Πλήρης διοικητικός διαχωρισμός των δύο νοσοκομείων.
Επίσης, ζητούν μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις.
Να ανακληθούν όσες είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί στις δομές όπου εργάζονται. Αποφασιστική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.
Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που είναι σε αναστολή.

Πηγή: karatzova.com

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως