Site icon Cityportal.gr

Εδώ Θεσσαλονίκη: Νόστιμο «μαντρί»

Εδώ Θεσσαλονίκη: Νόστιμο «μαντρί»
Μπορεί να γίνει η προβατίνα το νέο trend της ελληνικής κουζίνας; Νομίζω πως ναι, τουλάχιστον εάν τη δοκιμάσει κάποιος όπως τη φτιάχνουν στο εστιατόριο Ofto the stolen lamb, μια από τις καινούργιες αφίξεις στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Ναυαρίνου, με ιδιοκτήτη τον μερακλή Χρήστο Χαζαρίδη και σεφ τον Νίκο Θεοδωρούδη.
 
Το κατάστημα ειδικεύεται στο αρνί και χρησιμοποιεί αρνάκι γάλακτος, με το οποίο φτιάχνονται παϊδάκια, σουβλάκι και φρικασέ, ενώ τα υπόλοιπα πιάτα, το οφτό, ο ταβάς, το γιουβέτσι και το κότσι, είναι από προβατίνα. Χοιρινό δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, ούτε και τηγανητά. Ακόμη μία ιδιαιτερότητα του Ofto, οι δύο χτιστοί, πήλινοι με πυρότουβλα φούρνοι που ανάβουν στις 5 το πρωί για να τοποθετηθούν εκεί τρεις ώρες αργότερα, και να ψηθούν για αρκετές ακόμη, ταψιά και γάστρες με προβατίνα που έχει μαριναριστεί από την προηγουμένη.
 
Φυσικά, υπάρχουν και μερικές ακόμη προτάσεις όπως χυλοπίτες και λαζάνια με λαχανικά για τους χορτοφάγους, πατάτες ψεύτρες – γιατί δεν είναι τηγανητές – rib eye με επιλογή από τέσσερις διαφορετικές σάλτσες, κατσικάκι με μέλι και δενδρολίβανο, σουτζουκάκια, λουκάνικα χειροποίητα, ακόμη και παιδικό μενού. Οσο για το γεμιστό μπουρέκι με προβατίνα, κασέρι, ντομάτα και μυρωδικά; Eίναι μια εμπειρία!
 
Ofto the stolen lamb, πλ. Ναυαρίνου 7, τηλ. 2310 254 680, www.oftolamb.gr
 
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.
Exit mobile version