ΕΕΘ

ΕΕΘ: Αυτό είναι το νέο λογότυπο

Με το νέο το νέο του λογότυπο συμπληρώνει 94 χρόνια το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και εισέρχεται στη νέα εποχή. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, στη σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του νέου λογότυπου του φορέα, το επιμελητήριο αποδεικνύει έμπρακτα την βούληση και την αποφασιστικότητά του, να προχωρά με ταχύ βηματισμό στο δρόμο των ριζικών αλλαγών, προς όφελος των μελών του επαγγελματιών, αλλά και της πόλης.

Όπως ανακοίνωσε, μέχρι το τέλος του 2022 όχι μόνο δεν θα “κυκλοφορεί χαρτί” στο επιμελητήριο, αλλά δεν θα χρειάζεται κανένα μέλος να προσέλθει στην οδό Αριστοτέλους (έδρα του επιμελητηρίου), προκειμένου να διεκπεραιώσει την οποιαδήποτε υπόθεσή του. «Ο βαθύς ψηφιακός μετασχηματισμός στο ΕΕΘ, ύψους 250.000 ευρώ, ξεκίνησε και η υλοποίησή του γίνεται αποκλειστικά με πόρους του επιμελητηρίου», επισήμανε. Επισήμανε, ότι το νέο λογότυπο του ΕΕΘ συμβαδίζει με τις νέες αρχές που έχει σχεδιάσει να κάνει το επιμελητήριο και σημείωσε ότι η απόφαση για την αλλαγή του αποτέλεσε μια δύσκολή υπόθεση και χρειάστηκε η διενέργεια πολλών συνεδριάσεων και διοικητικών συμβουλίων.

Η απόφαση για την αλλαγή του λογότυπου του ΕΕΘ «δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε βιαστική και συζητείται από το 2018», επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Δημόσιων Σχέσεων του ΕΕΘ, Χριστόφορος Εδιάρογλου, σημειώνοντας ότι τελικά επικράτησε η επιλογή του εκσυγχρονισμού και μεταξύ των 11 προτάσεων, το νέο λογότυπο του επιμελητηρίου προκρίθηκε με το το 90% των ψήφων.

«Το νέο λογότυπο του ΕΕΘ, σηματοδοτεί τη μετάβαση του επιμελητηρίου στη νέα εποχή και δείχνει τη βούλησή του να κερδίσει το στοίχημα της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας, συστατικά που αποτελούν το κλειδί για επιτυχία», επισήμανε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης. Υπογράμμισε τη διεκδικητικότητα του φορέα όλα τα χρόνια δράσης του, χαρακτήρισε εμβληματική φυσιογνωμία τον πρόεδρο του επιμελητηρίου και υπενθύμισε την έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης στους επαγγελματίες.

«Το νέο λογότυπο του ΕΕΘ, εκτός του ότι πραγματικά οδηγεί τον φορέα στη νέα εποχή, έχει κοινή μήτρα με το λογότυπο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης», επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ευχόμενη να έχει «καλό δρόμο», είπε μεταξύ άλλων ότι «έχει ήδη μπει στην καρδιά μας». Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η διαδικτυακή τοποθέτηση του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι πέρα από δουλειά «ο κάθε φορέας οφείλει να αποδεικνύει ότι επικοινωνεί και συμβαδίζει με την εποχή του, να επιδεικνύει καινοτομία και αποφασιστικότητα».

Δείτε το νέο λογότυπο:

ΕΕΘ

«Λιτό και άψογο αισθητικά», χαρακτήρισε το νέο λογότυπο του ΕΕΘ ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας και υπογραμμίζοντας την αναγέννηση που χρειάζεται η πόλη της Θεσσαλονίκης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του επιμελητηρίου που πάντα πρωτοπορεί και στηρίζει κάθε ενέργεια που ευνοεί το μέλλον της Νύμφης του Βορρά.

«Τα σύμβολα ξεπερνιόνται, χωρίς να σημαίνει ότι ιστορικά χάνουν τη δύναμή τους, είτε γιατί πολλαπλασιάζονται και έτσι κουράζουν, είτε γιατί χάνουν τη σημασία τους στη νέα εποχή», επισήμανε από την πλευρά του ο διευθυντής του δημιουργικού τμήματος της Colibri, που σχεδίασε το νέο λογότυπο του ΕΕΘ, Χρήστος Χέλμης. Μίλησε για πρωταθλητική επίδοση του παλαιού λογότυπου του επιμελητηρίου που είχε ευδιάκριτο το σύμβολο του ίππου, πάνω στο οποίο επέβαινε ο Άγιος Δημήτριος πολιούχος της πόλης της Θεσσαλονίκης και λέγοντας ότι αποτελεί πρόκληση το να το ξεπεράσει κάποιος σε διάρκεια, σημείωσε ότι «η αλλαγή του λογοτύπου είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται παγκοσμίως σε όλους τους τομείς, από την εστίαση και τη μόδα, μέχρι και την αεροναυπηγική, και αποδεικνύει ότι ο φορέα συμβαδίζει με την εποχή του και τις αλλαγές που συντελούνται».

«Ότι δεν ανανεώνεται συρρικνώνεται», σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, ενώ ο βουλευτής ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας το χαρακτήρισε «εύστοχο και αισθητικά κομψό».

Σε ερώτηση για την κατάσταση των επαγγελματιών της πόλης και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ο πρόεδρος του ΕΕΘ επισήμανε ότι δεν είναι καλή και ευχόμενος να μην καταγραφούν λουκέτα στο επόμενο δίμηνο, σημείωσε «δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο να παίρνουμε από το κράτος, αλλά οφείλουμε και εμείς οι ίδιοι να προχωράμε μπροστά με γνώμονα τις επιταγές της εποχής».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Διαφήμιζαν ποδοσφαιρικό καμπ υπό τη δήθεν επίβλεψη της Μίλαν

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως