Σημείο δολοφονίας Άλκη

Έφεση για την υπόθεση Αλκη Καμπανού άσκησε ο εισαγγελέας

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καλλίδης άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος των 12 κατηγορουμένων, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ο κ.Καλλίδης θεώρησε εσφαλμένη την απόφαση όσον αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς θεωρεί ότι έπρεπε να καταδικαστούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο οι κατηγορούμενοι. Επίσης θεώρησε ότι δεν έπρεπε να καταδικαστούν και οι τρεις για συνέργεια, αλλά ταυτίζεται με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου, κ. Κυριακής Κλιάμπα ότι ο πρώτος κατηγορούμενος έπρεπε να καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και οι άλλοι δύο (ο 5ος και ο 12ος κατηγορούμενος) για συναυτουργία στην ανθρωποκτονία και όχι για συνέργεια, όπως καταδικάστηκαν. Παράλληλα αναφέρει ότι πρέπει ότι πρέπει να διατηρηθεί η απόφαση μόνο για τους δύο που καταδικάστηκαν τον έκτο και τον όγδοο κατηγορούμενο. Ο κ.Καλλίδης θεωρεί μάλιστα ότι είναι εσφαλμένη η απόφαση και όσον αφορά την επιβολή κάποιων ποινών.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, είχε υποβάλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα Εφετών να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη.


Δικαστικά 21 Ιουλίου 2023

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως