{ Θάνατοι - Αυτοκτονίες }

Έφυγε από τη ζωή ο Λόρενς Τέσλερ, εφευρέτης του «copy - paste»


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Έφυγε από τη ζωή ο Λόρενς Τέσλερ, εφευρέτης του «copy - paste»Έφυγε από τη ζωή ο Λόρενς Τέσλερ, εφευρέτης του «copy - paste»

Ο εφευρέτης του «copy - paste» Λόρενς Τέσλερ. πέθανε τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 74 ετών. 
Ο εφευρέτης της πλέον δημοφιλούς εντολής στον «κόσμο» της πληροφορικής, αυτής της «copy-paste», δηλαδή της «αντιγραφής-επικόλλησης», γεννήθηκε το 1945 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.
 
Ο Τέσλερ ήταν πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, στη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας και ειδικευόταν στην αλληλεπίδραση ανθρώπων και μηχανημάτων. Εργάστηκε για μία σειρά εταιρειών, όπως η Apple, η Amazon, η Yahoo, όπως και στο κέντρο έρευνας της Xerox.
Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα, τη δυνατότητα της «αποκοπής» και της «επικόλλησης» την εμπνεύστηκε από μια τεχνική, η οποία ήταν πολύ παλαιότερη σε σχέση με την εποχή της πληροφορικής. Δηλαδή από το να κόβει κανείς τμήματα τυπωμένων φράσεων και να τα τοποθετεί σε άλλη σειρά, χρησιμοποιώντας κόλλα ή σελοτέιπ.
Η εντολή της «αντιγραφής – επικόλλησης» έγινε ευρεία γνωστή χάρη στην Apple, η οποία την ενέταξε στον υπολογιστή «Lisa» το 1983 και στον υπολογιστή «Macintosh» την επόμενη χρονιά (1984).
«Ο Τέσλερ συνδύασε την εκπαίδευση στην επιστήμη της πληροφορικής με μια αντικουλτούρα κατά την οποία οι υπολογιστές έπρεπε να είναι για τους πάντες» τόνισε, το Computer History Museum, αποτίνοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο εφευρέτη.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ