Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Πρατσινάκης

Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Πρατσινάκης

ο μεγαλύτερος των 5 αδελφών Πρατσινάκη

Πέθανε σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου από τη ζωή ο Παύλος Πρατσινάκης, ο μεγαλύτερος των 5 αδελφών Πρατσινάκη. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπττη 2 Ιουλίου στις 10.45 πμ στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

Παύλος, Γιάννης, Κώστας, Δημήτρης, Βασίλης
Ο Παύλος ήταν ενεργός Νομικός, ο Γιάννης καθηγητής Θεολογίας στη Μ. Εκπαίδευση και ο Κώστας Πολιτικός Μηχανικός, ο Δημήτρης Πτυχιούχος (Δασολόγος και καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στην Μ. Εκπαίδευση) και ο Βασίλης γραφίστας και εκδότης του περιοδικού «Απεικόνιση».
Όλα τα αδέρφια γεννήθηκαν στην Μακεδονία,  είναι δίδυμοι (Γιάννης-Κώστας) και Δημήτρης – Βασίλης) με εξαίρεση τον Παύλο, από Κρητικό Λασιθιώτη πατέρα και Βελβενδινή Μακεδόνισσα μητέρα.

Πρατσινάκη 5

Ως Πρατσινάκη 5 έχουν συμμετάσχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Δράμας, Καστοριάς, Βόνιτσας, Κοζάνης, Χαλκιδικής, Κομοτηνής και φυσικά στην Κρήτη με μεγάλη επιτυχία.

«Η μουσική και το τραγούδι ήτανε ταυτισμένα μαζί τους» και ξεκίνησαν παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας από πολύ μικροί, αρχικά στις παρέες και αργότερα και δημόσια.
Στην αρχή τραγουδούσαν ως «τρίφωνο» οι τρεις μεγαλύτεροι και αργότερα ακολούθησαν και οι δύο μικρότεροι.
Η μουσική ιστορία της πόλης που αγαπάνε ιδιαίτερα, της Θεσσαλονίκης, τους έχει καταγράψει με μεμονωμένες παρουσίες ή ανά δυάδες, σε χώρους όπως: Μπουάτ Ιθάκη, Ηλιοτρόπιο, Κατμαντού, Μουσικό εργαστήρι Ευόσμου, Λιόγερμα, Μυστικό, Καφεθέατρο Αντιγονιδών1, Τρακ, Παρασκήνιο, Τήνελλα, Μύλος, Υδρόγειος, Αίγλη, Βάρδια, Μαύρη Τρύπα, Ξέφωτο ενώ ο Κώστας έχει κυκλοφορήσει και τέσσερις δισκογραφικές δουλειές με συμμετοχές του Βασίλη και του Δημήτρη. Έχει κυκλοφορήσει και η δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο “Μουσική Συνύπαρξη” από την FM Records και τη Βάρδια live από ζωντανή ηχογράφηση στη “Βάρδια”.


Τα  τελευταία  χρόνια τα πέντε αδέρφια  με  μεμονωμένη  καλλιτεχνική  παρουσία  ο  καθένας  τους  ένωναν  τις  φωνές  τους  κάτι που για  πολύ  κόσμο  αποτελεί  σημαντικό  γεγονός.
Το  πρόγραμμά τους είχε στο  μεγαλύτερο  κομμάτι  της  ελληνικής  μουσικής,  από  την  παράδοση  μας  μέχρι  την  σημερινή  δημιουργία.


 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως