Site icon Cityportal.gr

Έφυγε από τη ζωή ο θεατρικός παραγωγός Μιχάλης Αδάμ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο θεατρικός παραγωγός Μιχάλης Αδάμ. Δυστυχώς ο κορωνοϊός τον νίκησε.

Ο Μιχάλης Αδάμ ως παραγωγός είχε φέρει στην Ελλάδα πολλές σημαντικά καλλιτεχνικές παραστάσεις από το εξωτερικό, που εντυπωσίασαν το κοινό και άφησαν το στίγμα τους με την ποιότητά τους στα πολιτιστικά της χώρας μας.

Ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο Θέατρο Badminton, που φιλοξένησε τις σπουδαίες ελληνικές και ξένες παραστάσεις που έκανε παραγωγή. Πολλές ταξίδεψαν εκτός από την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων είχε συνεργαστεί και με το Μίκη Θεοδωράκη.

Οι διεθνείς παραγωγές Cats, Mamma mia, Priscilla, Tiger Lillies, Frozen on Ice, china dreams, Καρυοθραύστης, Λίμνη των Κύκνων, Ωραία κοιμωμένη και οι ελληνικές Ο Βιολιστής, Θα σε πάρω να φύγουμε, η Μαρινέλα συναντά την Βέμπο, Ποιος την Ζωή μου- Μίκης Θεοδωράκης, Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου, Master Class Μαρία Κάλλας και οι παιδικές παραγωγές Ιάσονας, Θησέας και Αριάδνη, Θεογονία αποτέλεσαν σταθμό στην ελληνική πολιτιστική ζωή!

Είχε πάθος και αγάπη για το θέατρο. Όταν τον ρωτούσες πώς και ξεκίνησαν όλα αυτά, απαντούσε, «απλώς ήμουν «φαν» των θεαμάτων».

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Στράτος Φαναράς μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Στην ανάρτησή του έγραψε:

«Χάσαμε πριν από λίγες ώρες τον αγαπημένο μας φίλο, τον αδελφό μας Μιχάλη Αδάμ. Αιώνια η μνήμη σου Μιχάλη μου. Να οργανώνεις παραστάσεις στα λιβάδια του ουρανού μέχρι να συναντηθούμε πάλι. Έχουμε τόσα πολλά να πούμε και να κάνουμε ακόμη»

Συγκινητικό ήταν και το μήνυμα της Ελισάβετ Μουτάφη στην ανάρτησή της στο instagram:

«Ένας άνθρωπος που πραγματικά αγαπούσε το θέατρο και τους ηθοποιούς…
Καλό ταξίδι Μιχάλη».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων αποχαιρετά τον Μιχάλη Αδάμ, με ανάρτησή του, όπου αναφέρει:

Συντετριμμένοι όλοι μας αποχαιρετάμε το σπουδαίο συνάδελφο και άνθρωπο Μιχάλη Αδάμ που τόσο άδικα και αιφνίδια χάσαμε. Δυστυχώς ο κορονοιός τον νίκησε. Θα θυμόμαστε πάντα την βαθιά του ευγένεια και παιδεία και το υψηλό επίπεδο των παραγωγών του. Ο Μιχάλης κοσμούσε με την παρουσία του τόσο το σύνδεσμό μας όσο και γενικότερα τον πολιτισμό. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του , στους συνεργάτες του και στην ευρύτερη επαγγελματική του οικογένεια. Μιχάλη καλό ταξίδι. Θα σε κρατήσουμε για πάντα ζωντανό στη μνήμη μας.

Exit mobile version