police

«Εγκέφαλος» σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ο κουμπάρος γνωστού τραγουδιστή

Στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών προχώρησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας γνωστός τραγουδιστής ως «πελάτης» του κυκλώματος, στο οποίο ηγετικό ρόλο είχε ο κουμπάρος του.

Το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου, η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση στην περιοχή του Ελληνικού και της Βάρης, όπου βρίσκεται το σπίτι του εγκεφάλου του κυκλώματος. Εκεί, ο κουμπάρος του τραγουδιστή έκρυβε τις ποσότητες της κοκαΐνης που προμηθευόταν από άλλο μέλος της οργάνωσης και στη συνέχεια τις διακινούσε σε όλη την Αττική με το αυτοκίνητό του.

Κομβικό ρόλο στο καρτέλ των ναρκωτικών είχε και η σύντροφός του, η οποία όχι μόνο αποθήκευε το παράνομο εμπόρευμα στο σπίτι της, αλλά είχε και δικό της «πελατολόγιο», το οποίο προμήθευε με τις ουσίες.

Από την έφοδο της Αστυνομίας συνελήφθησαν τρία άτομα στην περιοχή της Βάρης, ενώ το πρωί της Τετάρτης, στην Ηλιούπολη, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ένα ακόμη άτομο, το οποίο ήταν «πελάτης» του κυκλώματος. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, συνεργαζόταν με τον εγκέφαλο της οργάνωσης, προκειμένου να εκδίδουν και να διανέμουν πλαστές ή ακάλυπτες επιταγές.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων και εννέα ακόμη ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Επίσης, μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται επιπλέον για πλαστογραφία και απάτη, καθώς στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν στοιχεία δραστηριοποίησής τους στον τομέα αυτό, μέσω εικονικών επιχειρήσεων και προμήθειας πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών.

Ο «τιμοκατάλογος» των ναρκωτικών ήταν τουλάχιστον 35 ευρώ για μισό γραμμάριο κοκαΐνης και 5 ευρώ για ένα γραμμάριο κάνναβης, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος από το ναρκεμπόριο ξεπερνούν τα 70.000 ευρώ.

Από την έρευνα της Αστυνομίας στα σπίτια και στην κατοχή των κατηγορουμένων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 0,6 γραμμάρια κοκαΐνης, 78.96 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 25,93 γραμμάρια κάνναβης τύπου σοκολάτα, 2 τρίφτες κάνναβης, 3 αυτοκίνητα, χρηματικό ποσό των 18.175 ευρώ, μια καραμπίνα κυνηγετικού τύπου άνευ αδείας, καθώς και επιταγές και μπλοκ αμφιβόλου γνησιότητας

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 4 άτομα, από τα οποία 3 μέλη του κεντρικού πυρήνα της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος 9 ακόμα ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Επίσης, μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται επιπλέον για πλαστογραφία και απάτη, καθώς στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν στοιχεία δραστηριοποίησής τους στον τομέα αυτό, μέσω εικονικών επιχειρήσεων και προμήθειας πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών.

Όπως προέκυψε, το αρχηγικό μέλος προμηθευόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από μέλος της οργάνωσης ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες στη συνέχεια αποθήκευε στην οικία του στη Βάρη, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Επίσης, η σύντροφος του αρχηγικού μέλους, συνεργαζόταν στη διακίνηση των ναρκωτικών, ωστόσο, εκτός από την αποθήκευσή τους, διατηρούσε και δικό της «πελατολόγιο», το οποίο προμήθευε με ναρκωτικά.

Στις τουλάχιστον 750 «συναλλαγές» που διαπιστώθηκε ότι πραγματοποίησαν τα μέλη της οργάνωσης, διακινήθηκαν τουλάχιστον 900 γραμμάρια κοκαΐνης και 500 γραμμάρια κάνναβη, με το μισό γραμμάριο κοκαΐνης να πωλείται τουλάχιστον 35 ευρώ και το γραμμάριο κάνναβης τουλάχιστον 5 ευρώ.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης έλαβε χώρα στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 27-12-2022, στο Ελληνικό και στη Βάρη, όπου συνελήφθησαν 3 άτομα καθώς και πρώτες πρωινές ώρες της επομένης (28-12-2022) στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθη ακόμη ένα άτομο, «πελάτης» της οργάνωσης.

Μάλιστα για το άτομο που συνελήφθη στην Ηλιούπολη, προέκυψε ότι συνεργαζόταν με το αρχηγικό μέλος στην κατάρτιση και διανομή πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών με σκοπό την αποκόμιση παράνομη περιουσιακού οφέλους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • -0,6- γραμμ. κοκαΐνης,
  • -78.96- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • -25,93- γραμμ. κάνναβης τύπου σοκολάτα,
  • -2- τρίφτες κάνναβης,
  • -3- αυτοκίνητα,
  • το χρηματικό ποσό των -18.175- ευρώ,
  • καραμπίνα κυνηγετικού τύπου άνευ αδείας,
  • επιταγές και μπλοκ αμφιβόλου γνησιότητας.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης από την εγκληματικής τους δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή. Η έρευνα για τη συμμετοχή λοιπών εμπλεκόμενων συνεχίζεται.


30 Δεκεμβρίου 2022

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως