{ Τελευταία νέα }

Έγκρίθηκε το ειδικό χωρικό σχέδιο για την ανάπλαση της ΔΕΘ από το δημοτικό συμβούλιο


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Έγκρίθηκε το ειδικό χωρικό σχέδιο για την ανάπλαση της ΔΕΘ από το δημοτικό συμβούλιοΤο ειδικό χωρικό σχέδιο που αφορά τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, ενέκρινε,  υπό προϋποθέσεις,  το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης. 
 
Οι προϋποθέσεις είναι δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου σε έκταση άνω των 85 στρεμμάτων, βελτιωτικές παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις και όχι στην κατασκευή ξενοδοχείου στο κομμάτι που γειτνιάζει με τα μουσεία.
 
Ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε ότι «η ανάπλαση της έκθεσης δεν είναι μόνο κτιριακή, χωρική. Είναι και μια ανάπλαση σκεπτικού. Δεν έχουμε χώρους συνεδρίων. Είναι απολύτως απαραίτητο να είναι σχεδόν στο ίδιο κτίριο με ξενοδοχείο με τουλάχιστον 150 δωμάτια. Ή θα κάνουμε κάτι μοντέρνο, ή ένα μίζερο κτίριο που δεν θα μας φτάνει στο τέλος». 
 
Ο Θανάσης Παππάς, είπε ότι «Απαιτείται η δημιουργία ενός μητροπολιτικού χώρου πρασίνου και αναψυχής. Θα πρέπει ο χώρος που θα αποδοθεί στην πόλη να είναι ελεύθερος, χωρίς αβεβαιότητα ως προς τη χρήση του. Χρειάζεται ένα hi teck συνεδριακό κέντρο και ένα μητροπολιτικό πάρκο».
 
Ο πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO, Τάσος Τζήκας,  τόνισε ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι η παραμονή της έκθεσης στο κέντρο και πρόσθεσε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει το άλμα όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων ενώ σημείωσε ότι 
«η έκθεση έδειξε μία γενναιοδωρία» διότι από τη συνολική έκταση των 165 στρεμμάτων αποφάσισε το περίπου 50% να αποδοθεί για χρήση στην πόλη και να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου. 
 
 

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___