Σανγκάη

Εικόνες φρίκης στη Σανγκάη: Στέλνουν πολίτες σε camps κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Σαγκάη και στις οποίες διακρίνονται πολίτες να μεταφέρονται καταναγκαστικά σε στρατόπεδα καραντίνας.

Οι εικόνες αυτές από την κινεζική πόλη, έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την αυστηρή απόφαση των αρμόδιων αρχών να επιβάλλουν σκληρότατο lockdown επιβάλλοντας πολιτική «μηδένισης του κορωνοϊού».

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, οπλισμένοι άντρες, φορώντας στολές κατά του κορωνοϊού προσπαθούν να αρπάξουν πολίτη μέσα από το σπίτι του με σκοπό να τον μεταφέρουν σε στρατόπεδο καραντίνας.

Σύμφωνα μάλιστα χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και διεθνή μέσα, οι εν λόγω άντρες  οδηγούν βιαίως στα camps πολίτες ακόμη και με αρνητικό τεστ.

Άνδρες με βαρύ οπλισμό, έχουν το ελεύθερο από τις Αρχές, να εισβάλουν στα σπίτια πολιτών να τους αρπάζουν, με κάθε τρόπο, και να τους οδηγούν στα στρατόπεδα.

«Είστε όλοι γκάγκστερς… Ξέρετε το αποτέλεσμα του τεστ μου», τους λέει ενώ βρίσκεται στο μπαλκόνι του πολυόροφου κτιρίου όπου στεγάζεται το σπίτι του.

Στη συνέχεια ακούγεται μεταλλικός ήχος που παραπέμπει σε πυροβολισμό και άνδρες με την στολή προστασίας για τον κορωνοιό, τον ωθούν στο μπαλκόνι με τις ασπίδες με σκοπό να τον ακινητοποιήσουν.

Κόσμος φωνάζει εναντίον του lockdown

Μάλιστα υπάρχουν και ορισμένες καταγγελίες βάσει των οποίων, οι αρχές μαζεύουν ζώα, των οποίων οι ιδιοκτήτες νόσησαν με κορωνοϊό, προκειμένου να τα θανατώσουν.

Η Σανγκάη κατατάσσει τα συγκροτήματα κατοικιών σε τρεις κατηγορίες κινδύνου, ως ένα βήμα προς το να επιτραπούν οι «κατάλληλες δραστηριότητες» από πολίτες σε γειτονιές όπου δεν υπάρχουν θετικά περιστατικά κορονοϊού σε διάρκεια δύο εβδομάδων, δήλωσε ο Γκου Χονγκχούι, αξιωματούχος της πόλης.

Η τεταμένη κατάσταση μάλιστα που επικρατεί στην πόλη, οδήγησε τις αμερικανικές αρχές να επιτρέψουν στους μη απαραίτητους υπαλλήλους των προξενικών της αρχών να αποχωρήσουν από τη περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο μακελάρης του Μπρούκλιν

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως