{ Υγεία }

Εικόνες που σοκάρουν στο ΑΧΕΠΑ, τι γινόταν τον Μάιο και τι γίνεται τώρα

 

Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Εικόνες που σοκάρουν στο ΑΧΕΠΑ, τι γινόταν τον Μάιο και τι γίνεται τώραΗ κάμερα του MEGA δειχνει τι συνέβαινε πριν 4 μήνες με τα περιστατικά covid 19 αλλά και τι συμβαίνει τώρα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Εικόνες που σοκάρουν έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η κάμερα του MEGA δειχνει τι συνέβαινε πριν 4 μήνες  με τα περιστατικά covid 19 αλλά και τι συμβαίνει τώρα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, το μεγαλύτερο κέντρο Αναφοράς της Βορείου Ελλάδος 

ΑΧΕΠΑ Μάιος του 2020

Ήδη η πανδημία του κορονοϊού έχει παραλύσει το σύστημα Υγείας στην ελληνική επικράτεια. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν μπλοκάρει από δεκάδες κρούσματα covid 19, με τη λίστα των νεκρών να μεγαλώνει ανησυχητικά.
 
Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το μεγαλύτερο κέντρο Αναφοράς της Βορείου Ελλάδος για περιστατικά covid 19, τα επιβεβαιωμένα περιστατικά, όπως παρακολουθείτε στα αποκλειστικά πλάνα του MEGA, περνάνε μέσα από τα επείγοντα του νοσοκομείου εν ώρα εφημερίας.
 
Ασθενείς που περιμένουν να μπουν στον εφημερεύοντα γιατρό αναγκάζονται να βγουν στον προθάλαμο για να περάσουν το ύποπτο η επιβεβαιωμένο περιστατικό. Η απολύμανση της περιοχής… με μια καθαρίστρια και μια σφουγγαρίστρα.
 
Η καθαρίστρια που περνάει και ανοίγουν οι πόρτες και ξαναμπαίνει ο κόσμος. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ένα άλλο περιστατικό βρίσκεται στον αξονικό τομογράφο του τμήματος.
 
Ο διάδρομος δεν έχει εκκενωθεί. Οι τραυματιοφορείς και κάποιοι νοσηλευτές με κατάλληλο εξοπλισμό ενώ ο γιατρός που παίρνει το ιστορικό του, μόνο με μάσκα και γάντια.
 
Ακολουθεί απολύμανση του χώρου στον αξονικό τομογράφο, από όπου θα περάσουν όλοι οι ασθενείς της εφημερίας, με τα ίδια μέσα…

ΑΧΕΠΑ Σεπτέμβριος του 2020  

Η ώρα είναι 10 το βράδυ και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που βρίσκεται σε εφημερία και αποτελεί Κέντρο Αναφοράς ήδη άρχισαν να καταφθάνουν περιστατικά covid 
 
Οι σκηνές που ακολουθούν στα αποκλειστικά πλάνα του MEGA προκαλούν και  σοκάρουν. Στο νοσοκομείο μόλις έχει διακομιστεί επιβεβαιωμένο περιστατικό covid 19 από την Πτολεμαΐδα. Οδηγός και τραυματιοφορείς ντυμένοι με τον εξοπλισμό προστασίας παραμένουν στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος, που είναι κοινός για συνοδούς και ασθενείς, . Για 40 λεπτά αναμένουν τον ειδικό για την απολύμανση τους.
 
Η απολύμανση ξεκινάει στον δρόμο με δεκάδες ασθενείς, ανάμεσά τους και παιδιά να περνάει από δίπλα τους σα να μη συμβαίνει τίποτα. Οι οδηγίες που έχουν λάβει είναι ο μολυσμένος ρουχισμός τους να αποθηκευτεί σε ειδική σακούλα. Επιπλέον, σοκ προκαλούν οι εικόνες των τραυματιοφορέων να βγάζουν τις ειδικές στολές στον κοινό χώρο, να τις τοποθετούν μόνοι τους σε σακούλες και να τις αφήνουν εκεί που πετάνε και τα κοινά απορρίμματα.
 
Η σακούλα παρέμεινε στο σημείο για αρκετές ώρες. Ύποπτα περιστατικά covid 19 σε απόσταση αναπνοής όλη τη νύχτα με ανθρώπους που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα με μια πανδημία, που από πολλούς επιστήμονες ακούμε ότι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.
 
Αυτό που σίγουρα βλέπουμε μήνες τώρα, είναι η μεγάλη μάχη που δίνουν καθημερινά στις κλινικές και στις μονάδες εντατικής θεραπείας γιατροί και νοσηλευτές να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
 
Δείτε το ντοκουμέντο από το ΑΧΕΠΑ:
 

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ