Είναι διπλά τυχερή: «πήρε μια καρδιά που χτυπούσε μόνο για να κάνει το καλό»

Συγκλονιστικό μήνυμα έστειλε η μητέρα της Έμμας στην 40χρονη μητέρα, στην οποία μεταμοσχεύθηκε προχθές με επιτυχία η καρδιά της 21χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Προφυλακιστέος ο 26χρονος για τη φονική παράσυρση της 21χρονης στην Καμάρα


«Για αυτή τη μητέρα που πήρε την καρδιά του παιδιού μου θέλω να ξέρει ότι είναι διπλά τυχερή. Όχι μόνο γιατί βρέθηκε μια συμβατή καρδιά αλλά γιατί πήρε μια καρδιά που χτυπούσε μόνο για να κάνει το καλό. Θέλω να της πω ένα ευχαριστώ γιατί μέσω αυτής το παιδί μου δεν έχει χαθεί και ότι κάποια στιγμή θα ήθελα, αν το επιθυμούσε και αυτή, να την αγκαλιάσω όπως θα αγκάλιαζα το παιδί μου».

Για την πορεία της υγείας της 40χρονης λήπτριας μίλησε στο ΟΡΕΝ ο καρδιοχειρουργός Νεκτάριος Κογεράκης, που πραγματοποίησε την 9ωρη επέμβαση. «Η επέμβαση ήταν τεχνικά επιτυχημένη, όλες οι μεταμοσχεύσεις έχουν κάποιες κρίσιμες ώρες αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά».

Στο μεταξύ, δώρο ζωής έδωσε η Έμμα και σε άλλους τρεις ανθρώπους, σε δύο γυναίκες στις οποίες μεταμοσχεύθηκαν οι νεφροί της φοιτήτριας και σε έναν 62χρονο άνδρα από τα Γρεβενά, στον οποίο μεταμοσχεύθηκε το ήπαρ της.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της 21χρονης είχε συγκινήσει όταν είχε δηλώσει πως η απόφαση για τη δωρεά οργάνων «ήταν μονόδρομος για εμάς, ήταν κάτι που σίγουρα ήθελε το παιδί μου. Μέρες τώρα της ζητούσα να κάνει ένα θαύμα και να ξυπνήσει. Έκανε το δικό της θαύμα τελικά. Έτσι όπως το ήθελε αυτή και όχι εμείς».


Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 | Φωτογραφία από S. Hermann / F. Richter