Είναι όλες οι ανθρώπινες σχέσεις ένα αέναο δούναι και λαβείν?

Είναι όλες οι ανθρώπινες σχέσεις ένα αέναο δούναι και λαβείν?

Ήταν πρωί και δεν είχα πιεί ακόμα καφέ. Είχε ήλιο και η ζωή ήταν ωραία. Ωραία ήταν και μια μπουμπού στο διπλανό τραπέζι με μαγούλες που ξεχείλιζαν και υπέρ του δέοντος τροφαντά μπουτάκια. Δεν είμαι η κλασική γυναίκα που βλέπει μωρό και αρχίζει να κάνει γκούτσου – γκούτσου και γκίλι γκίλι άμα λάχει αλλά αυτό το κοριτσάκι είχε πολύ χαβαλέ στ’ αλήθεια. Η μαμά της προσπαθούσε να την κάνει να φάει αλλά η μικρή κυρία αρνιόταν πεισματικά. Απηυδισμένη η μαμά κατέφυγε στο παλιό ινδιάνικο κόλπο. Φάε μωρό μου και θα σου πάρω μπαλόνι.

Σταμάτα να γκρινιάζεις μωρό μου και θα σου πάρω να φας παστουρμοπιτάκια που σου αρέσουν. Σ’ αγαπάω αλλά αν με πας διακοπές στα Φίτζι θα σε αγαπάω πιο πολύ και αν με παντρευτείς θα σε αγαπάω για πάντα.

Μα σου είπα ότι σ αγαπάω, πάρε μου μια πίπα! Γίνεται τελικά τίποτα στη ζωή αυτή χωρίς αντάλλαγμα? Είναι όλες οι ανθρώπινες σχέσεις ένα αέναο δούναι και λαβείν που ξεκίνησε με τη δημιουργία του κόσμου και θα τελειώσει όταν ο τελευταίος καπιταλιστής κρεμαστεί με τα έντερα του τελευταίου πατριώτη?( θα αναρωτιέσαι που κολλάει το μαρξιστικό τσιτάτο αλλά ένεκα η απεργία σήμερα, είπα να είμαι εντός κλίματος συναγωνιστή αναγνώστη).

Ο θεός σου λέει,( ο Θεός ως έννοια , μην το δεις διαθρησκειακά, χοντρικά παντού το ίδιο έργο παίζει) που σε αγαπάει και σε δημιούργησε, σου έδωσε κανόνες, νόμου και εντολές βάσει των οποίων είσαι καλό παιδί. Αν τις παραβείς και δεν τον λατρεύεις όπως επιθυμεί θα τα βρεις μπαστούνια και θα καείς σε ένα καζάνι πιο μεγάλο από την τρύπα του Κούβελα, τότε που ήθελε να κάνει το μετρό. Δίνεις και παίρνεις. Η μεταθανάτια ζωή είναι η πιο επικερδής μπίζνα του κόσμου. Όλοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω για να την εξασφαλίσουν. Μάλλον δεν ξέρουν πως στο παράδεισο πάει κανείς για τον καιρό και στην κόλαση για την παρέα.

Αλλά και στην οικογένεια σου τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, είσαι κακό παιδί και δε μ’ αγαπάς , αλλίως θα έτρωγες όλο το φαγητό σου. Θα με πεθάνεις εσύ, κάτσε διάβασε βρε ,ο Κωστάκης της Μαρίτσας πρώτος πέρασε στην Ιατρική. Δεν μου αρέσει αυτή για γυναίκα σου αλλά εσύ αν θες πάρτη Η καρδιά της μάνας όλα τα αντέχει.
Και όταν η γυναίκα της ζωής σου σταματάει να είναι η μαμά και ο μπαμπάς δεν είναι αυτός που θα παντρευτείς( γιατί άραγε όλα τα κοριτσάκια λέμε πως θα παντρευτούμε το μπαμπά μας? να θυμηθώ να ρωτήσω το θείο Sigmund) αρχίζει το βαθύ μαγγανοπήγαδο που ονομάζεται έρωτας και όλα αποκτούν άλλη διάσταση. Αν πας γήπεδο με παραμελείς και εγώ στο λέω θα βγω μόνη μου και θα πιώ και όταν πίνω δε ξέρω τι κάνω..

Τι θα πει θα πας διακοπές με τις φίλες σου? Δε μ αγαπάς όπως λες και εγώ που είχα σχέδια για μας, αρχίζω να το ξανασκέφτομαι. Έλα ακύρωσε τις διακοπές αν θες να βάλουμε τη σχέση μας σε άλλη βάση.
Υπάρχει ανιδιοτέλεια σε τίποτα από όλα αυτά που κάνουμε για τους άλλους? Ξέρουμε να αγαπάμε με τρόπο που ίσως είναι δύσκολο για μας αλλά έτσι το εκλαμβάνει καλύτερα η άλλη πλευρά?

Αν εγώ είμαι ανεβασμένη σε μια σκάλα και θέλω να σου δώσω ένα μήλο, για να το πιάσεις σίγουρα πρέπει ή εσύ ανέβεις ή εγώ να κατέβω. Αν στο πετάξω, μάλλον θα σε βρει στο κεφάλι και δεν το θες!
Έτσι κάπως υποθέτω πως πάει και με τον έρωτα. Δεν αρκεί να τον νιώθεις . Πρέπει πολλές φορές να μάθεις να τον εκφράζεις με τρόπο που ίσως δε θα σου δώσει τίποτα άλλο παρά μόνο ένα χαμόγελο ευτυχίας στο πρόσωπο του αγαπημένου σου.

Cristin
glosscristin@gmail.com

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως