Υπουργείο Οικονομικών

Εισαγγελική έρευνα στη Θεσσαλονίκη για 11 Επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα διαφθοράς Θεσσαλονίκης βρίσκονται 11 Επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών για τους οποίου διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.
 
Ο εισαγγελέας Αργύρης Δημόπουλος μετά από αναφορά – καταγγελία που έκανε ο “πρωταγωνιστής” της μεγάλης κομπίνας Νίκος Κασιμάτης διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέλαβαν οι ¨αδιάφθοροι” της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία θα ελεγχθεί μεταξύ άλλων εάν τελέστηκαν τα αδικήματα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

Οπως αναφέρεται στην αναφορά του Νίκου Κασιμάτη ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για το συγκεκριμένο σκάνδαλο οι επιθεωρητές κάποιοι από τους οποίου είναι εν ενεργεία φέρονται να έκαναν τα στραβά μάτια στον έλεγχο περίπου 70 εφοριακών οι οποίοι σύμφωνα με την καταγγελία είχαν εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας αναμένεται να γίνει και άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους επιθεωρητές προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.

Πηγή Αγγελιοφόρος

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως