Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Μαζικές παραγραφές και αίσθημα ατιμωρησίας φέρνει ο Νέος Ποινικός Κώδικας

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο της εγκύου στη Νέα Μάκρη

Ποινική έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου χθες το μεσημέρι στη Νέα Μάκρη που σύμφωνα με τους οικείους της οφείλεται σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου για την διακομιδή της στο Νοσοκομείο.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του ζητά από την επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου να διενεργήσει η ίδια προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου προς την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης είναι να μελετήσει όλα τα στοιχεία και να αναζητήσει προς κάθε κατεύθυνση ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αρμοδίων για την διαχείριση του περιστατικού αλλά και του χρόνου διακομιδής της 19χρονης στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της οκτώ μηνών εγκύου έκαναν την πρώτη κλήση προς το ΕΚΑΒ στις 8.30 το πρωί, με ανεπίσημες πηγές από το ΕΚΑΒ να το διαψεύδουν αναφέροντας πως η ώρα της πρώτης κλήσης ήταν στις 11 το πρωί. Από την πλευρά του ΕΚΑΒ φέρεται να διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν για την έγκυο δεν έδιναν εικόνα επείγοντος και έτσι δεν τέθηκε ψηλά στην λίστα άμεσης εξυπηρέτησης.

Μετά από δεύτερη κλήση, μετά το μεσημέρι, το ΕΚΑΒ μετέβη από την Αρτέμιδα στην Νέα Μάκρη όπου βρήκε την 19χρονη χωρίς τις αισθήσεις της. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, η έγκυος και το έμβρυο δεν τα κατάφεραν.


Ελλάδα 7 Ιουνίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως