περιφερειακη

Εισαγγελική παρέμβαση για τις πλημμύρες που έπληξαν την Τρίτη 14/6 τη Θεσσαλονίκη

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι χθεσινές (14/6) εικόνες από την πλημμυρισμένη Θεσσαλονίκη, μετά από έντονη βροχόπτωση που έπληξε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Περίπου δύο ώρες ισχυρής βροχόπτωσης ήταν αρκετές για να δημιουργηθεί ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη και να πάρει «φωτιά» το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο δέχθηκε περισσότερες από 200 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, πεσμένα δέντρα, εγκλωβισμούς κι άλλα προβλήματα σχετικά με την κακοκαιρία.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της πλημμύρας από αμέλεια.

Αφορμή για την παρέμβαση προκάλεσαν δημοσιεύματα που επικεντρώνονταν στα πλημμυρισμένα φρεάτια και τις υδρορροές καθώς και την υπόγεια διάβαση στην εσωτερική περιφερειακή που υπερχείλισε.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής και αφορά σε κάθε υπεύθυνο, ενώ στο πλαίσιό της θα εξεταστούν φορείς που είναι αρμόδιοι για τη συντήρηση και τον καθαρισμό των φρεατίων και των υδρορροών.

Διαβάστε σχετικά:

Εσωτερική Περιφερειακή – Κλειστή η υπόγεια σήραγγα στον Εύοσμο

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως