Εκδηλώσεις Φεβρουαρίου στον Ιανό

Εκδηλώσεις Φεβρουαρίου στον Ιανό

Αριστοτέλους 7

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΩΡΑ 19:00

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ GESTALT FOUNDATION
ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευσης Gestalt Foundation, πραγματοποιεί ανοιχτή διάλεξη με θέμα «Θεραπεία ζεύγους στην ψυχοθεραπεία Gestalt»

Θα μιλήσουν οι Ιωάννα Λιαρομμάτη , B.Sc. Psychology, M.Sc. Psychology & Counselling, Πανεπιστήμιο Sheffield Μεγ. Βρετανίας. Μέλος B.P.S.& A.P.A., Εκπ/νη ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Κατερίνα Παπαθανασίου , B.Sc. Psychology, M.Sc. Psychology & Counselling, Πανεπιστήμιο Sheffield Μεγ. Βρετανίας. Μέλος B.P.S., Εκπ/νη ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Δέσποινα Πάρτσια , Κοινωνική Λειτουργός, Εκπ/νη ψυχοθεραπεύτρια Gestalt.
Τα περισσότερα ζευγάρια αργά ή γρήγορα αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σχέση τους, όπως θέματα επικοινωνίας, σχέσεις με πεθερικά και γονείς, σεξουαλικά προβλήματα και άλλα. Η θεραπεία ζεύγους Gestalt, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για ζευγάρια, εφόσον στο κέντρο της η προσέγγιση Gestalt έχει τις ανθρώπινες σχέσεις.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΩΡΑ 19:00

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης παρουσιάζει το βιβλίο του Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει…, εκδόσεις ΙΑΝΟS. Θα μιλήσουν οι Μελίνα Καραπαναγιωτίδου, δημοσιογράφος, Γιώργος Καρράς, Πολιτικός Επιστήμων, Ηλίας Κουσκουβέλης Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Δημήτρης Μιχαλέλης, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Σύνταξης Real News, Νίκος Παπανικολάου, Επίκουρος Καθηγητής Βιολογικής Χημείας, Α.Π.Θ.
Συντονιστής: Διαμαντής Μπασαντής δημοσιογράφος, συγγραφέας.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαίρη Ακριβοπούλου
Μουσικό Πρόγραμμα: Βαλάντης Σωτηρίου, πιάνο, Μαρία Δήμητσα, τραγούδι.

Το βιβλίο αποτελεί μια μυθιστορηματική αφήγηση πάνω στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο Ορέστης και η Μαριάννα, ξεκινούν το ταξίδι της ζωής με όνειρα πολλά και μεγάλα σχέδια, από ένα μικρό χωριό στον Έβρο τη δεκαετία του 1960. Το ταξίδι περνά από την Αθήνα, συνεχίζει στη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στην Αθήνα και καταλήγει πάλι στον Έβρο. Το βιβλίο δεν μένει στις ατομικές διαδρομές και στα αδιέξοδα των ηρώων του. Αντιθέτως τα χρησιμοποιεί για να αποτυπώσει μια ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΩΡΑ 19:00

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ IANOS
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Η Λέσχη Ανάγνωσης Παγκόσμιας Πεζογραφίας IANOS θα συζητήσει για το βιβλίο του Ρέυ Μπράντμπερυ με τίτλο Φαρεναϊτ 451, εκδόσεις ΑΣΤΑΡΤΗ.
Το σύστημα ήταν απλό. Όλοι το καταλάβαιναν. Τα βιβλία έπρεπε να καούν, μαζί με τα σπίτια όπου ήταν κρυμμένα. Ο Γκάυ Μόνταγκ ήταν πυρονόμος και η δουλειά του ήταν να βάζει φωτιά. Το απολάμβανε να βάζει φωτιά. Επί δέκα χρόνια έκανε αυτή την εργασία και δεν τον προβλημάτισε ποτέ η ευχαρίστηση που ένιωθε κατά τις νυχτερινές επιδρομές ή η χαρά του όταν έβλεπε τις σελίδες να παραδίνονται στις φλόγες… Δεν τον προβλημάτιζε τίποτε έως ότου συνάντησε ένα δεκαεπτάχρονο κορίτσι που του μίλησε για το παρελθόν, για τον καιρό που οι άνθρωποι δεν φοβόνταν. Και κατόπιν συνάντησε έναν καθηγητή που του μίλησε για το μέλλον, για τις μέρες που οι άνθρωποι θα μπορούν να σκέφτονται. Αίφνης, ο Γκάυ Μόνταγκ συνειδητοποίησε τί έπρεπε να κάνει…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΩΡΑ 19:00

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Γιάννης Ξανθούλης παρουσιάζει το βιβλίο του Ο γιος του δάσκαλου, εκδόσεις Διόπτρα.
Αμυνόμενος στο βαρύ κλίμα μιας Αθήνας που αυτοκαταστρέφεται, ο γιος του δάσκαλου ξεκινάει μια αναζήτηση για να συμφιλιωθεί με τον πόνο και τις εμμονές του.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΩΡΑ 12:30

ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης παρουσιάζει το βιβλίο του Μπορώ και χωρίς ευρώ, εκδόσεις ΙΑΝΟS. Θα μιλήσουν οι Χάρρυ Κλυνν, Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Ο Ανδρέας Ρουμελιώτης στο βιβλίο του αναφέρεται στην ανταλλακτική αλληλέγγυα οικονομία, στις κοινωνικές τράπεζες και στα εναλλακτικά νομίσματα. Παρουσιάζει τον τρόπο που κατόρθωσε να αναταχθεί το κατεστραμμένο Βανκούβερ, να επιβιώσει η Αργεντινή με τις λέσχες Nodos, τα creditos και τους περιαστικούς λαχανόκηπους Ροσάριο αλλά και η Βραζιλία με την Banco Palmas, που το 2008 πήρε το βραβείο «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας» από τα Ηνωμένα Έθνη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΩΡΑ 19:00

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η ομάδα εκπαιδευτικών Πρόταση σας καλούν στη διδακτική πρόταση που θα παρουσιάσει ο Θωμάς Μπεχλιβάνης με θέμα: Πρόταση για ερευνητική εργασία στη Β΄ Λυκείου: «Ο καημός του θανάτου τόσο με πυρπόλησε, που η λάμψη μου επέστρεψε στον ήλιο… Ένα ταξίδι στον ποιητικό κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη με όχημα την ποιητική του συλλογή Έξη και μία τύψεις για τον ουρανό.»

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΩΡΑ 19:00

ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΡΟΝΚΑΛΙΟΛΟ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Ανταίος Χρυσοστομίδης συζητά με τον γνωστό Περουβιανό συγγραφέα Σαντιάγο Ρονκαλιόλο, με αφορμή το υπό έκδοση βιβλίο του, Ο Ουρουγουανός εραστής, εκδόσεις Καστανιώτη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΩΡΑ 19:00

ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Νότης Μαυρουδής παρουσιάζει το βιβλίο και την ψηφιακή (iPhone) εφαρμογή με τίτλο Παγκόσμιο χρονολόγιο μουσικής, εκδόσεις IANOS.
Ονόματα, χρονολογίες, δράσεις, καταγωγή Συνθετών Ερμηνευτών Κατασκευαστών της παγκόσμιας κοινότητας, περιέχονται στο επίτομο Παγκόσμιο Χρονολόγιο, που φιλοξενεί 75.000 λήμματα, με στόχο να χρησιμεύσει σε μια πρώτη πληροφόρηση του αναγνώστη γύρω από προσωπικότητες της Μουσικής που απασχόλησαν την ανθρωπότητα, από τα πρώτα δείγματα ντοκουμέντα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΩΡΑ 19:00

ΒΟΥΛΑ ΜΑΣΤΟΡΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Βούλα Μάστορη παρουσιάζει το βιβλίο της Γυναίκα μπονσάι, εκδόσεις Πατάκη.
Πάρε τη Νανώ… Τυφλή στον έρωτά της, είχε υποβάλει στον εαυτό της την τεχνική μπονσάι, προκειμένου να ενσωματωθεί στη γιαπωνέζικη κοινωνία. Ναι, είχε γίνει μια γυναίκα μπονσάι, ζωντανεύοντας στα μάτια μου κινηματογραφικούς κι οπερετικούς μεικτούς έρωτες, όπου ο ένας εκ των δύο εραστών καταδικάζεται με αυτήν τη μείξη και σε πολιτιστική αλλοτρίωση διότι μια αλλοτρίωση την παθαίνεις έτσι κι αλλιώς με τον έρωτα, κι ακόμη χειρότερα με τον γάμο… Βέβαια, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι όλοι μας, άντρες και γυναίκες, υποκείμεθα λίγο ως πολύ σε ένα είδος τεχνικής μπονσάι, προκειμένου να προσαρμοστούμε στους κανόνες της κοινωνίας μας, ότι όλοι μας από τα μικράτα μας υφιστάμεθα καθημερινά ένα κλάδεμα μπονσάι…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΩΡΑ 19:00

ΤΕΥΚΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης παρουσιάζει το βιβλίο του Ο μέτοικος και η συμμετρία, εκδόσεις ΠΟΛΙΣ. Θα μιλήσουν οι Σαράντης Ηλιόπουλος, φιλόλογος, Κατερίνα Καλφοπούλου, μαθηματικός, υπεύθυνη της ομάδας Θαλής+Φίλοι, Γιώργος Μπαλόγλου, μαθηματικός, Αργύρης Παυλιώτης, συγγραφέας, Κρίτων Σαλπιγκτής, συγγραφέας

Ο μέτοικος και η συμμετρία θα μας ταξιδέψει από το Αντάπαζαρ της Μικρασίας στην Ιταλία του μεσοπολέμου, στην Ισπανία του Εμφυλίου και, τέλος, στη Γαλλία της Κατοχής και της Αντίστασης. Ο κεντρικός του ήρωας θα γνωριστεί με σημαντικές προσωπικότητες του εικοστού αιώνα, όπως ο χαράκτης Έσερ και ο μαθηματικός Αλεξάντρ Γκρόθεντικ, με τους οποίους μοιράζεται το πάθος για τη συμμετρία, την οποία ο καθένας τους αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΩΡΑ 12:00

ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ

H Όλγα Καραγιάννη παρουσιάζει το βιβλίο της Τεν και Νις, εκδόσεις Skarline. Θα προλογίσει η Μαριάννα Βιλδιρίδη Χατζητόλιου, πρόεδρος του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης.
Αποσπάσματα του παραμυθιού θα διαβάσει η Πόπη Σαβρανίδου, εκπαιδευτικός και ηθοποιός.
Η συγγραφή του βιβλίου αυτού αποβλέπει στο να βοηθήσει την προσπάθεια ώστε να παρουσιαστεί το τένις με τον πιο οικείο τρόπο σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας που δεν έχουν «εικόνα» του αθλήματος.
Όσο για τα παιδιά που έχουν γνωρίσει το τένις μέσα από τα μάτια των μεγάλων και δεν κατάφερε η εικόνα αυτή να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους, ας γίνει το παραμύθι αυτό εσωτερική παρακίνηση για να το γνωρίσουν παίζοντάς το. Τελικός σκοπός του παραμυθιού είναι να υιοθετήσει όλη η οικογένεια ένα κινητικά δραστήριο τρόπο ζωής αναγνωρίζοντας την αξία της δια βίου άσκησης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΩΡΑ 18:30

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ IANOS
ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Η Λέσχη Ανάγνωσης Ελληνικής Πεζογραφίας IANOS θα συζητήσει με το συγγραφέα Θεόδωρο Γρηγοριάδη για το βιβλίο του με τίτλο Το μυστικό της Έλλης, εκδόσεις Πατάκη.
Η ερωτική ζωή της Έλλης έδειχνε ληγμένη γύρω στα πενήντα. Οχυρωμένη ανάμεσα στα βιβλία, τις μνήμες και τα φωτογραφικά άλμπουμ, πίστευε ότι της ήταν αρκετά. Μια συνάντηση στη λαϊκή της γειτονιάς της, στο Ρουφ, µε έναν νεότερο άντρα πυροδοτεί και πάλι τον ακυρωµένο πόθο.

ΤΡΙΤΗ 26 ΩΡΑ 19:00

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Στέφανος Δάνδολος παρουσιάζει το βιβλίο του Η χορεύτρια του διαβόλου, εκδόσεις Ψυχογιός. Λονδίνο, 1936. Ένας διάσημος Αμερικανός συγγραφέας αντικρίζει μέσα στο πλήθος τη μυθική χορεύτρια Σολάνζ Νταλμόν, τη γυναίκα που ερωτεύτηκε παράφορα και οδήγησε στο θάνατο πριν από πολλά χρόνια. Άραγε είναι όντως αυτή; Και αν ναι, επέστρεψε από τον κόσμο των νεκρών για να τον εκδικηθεί; Ένα θρίλερ κατασκοπείας που με φόντο τα μεγάλα γεγονότα του εικοστού αιώνα ξετυλίγει μια συνταρακτική ιστορία πάθους.

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΩΡΑ 19:00

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΚΑΡΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Πέτρος Μάρκαρης παρουσιάζει το βιβλίο του Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, εκδόσεις Γαβριηλίδη. Το Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία είναι το τρίτο μυθιστόρημα της Τριλογίας της Κρίσεως του Πέτρου Μάρκαρη. 1η Ιανουαρίου 2014. Η Ελλάδα έχει γυρίσει στη δραχμή. Είναι μια Ελλάδα της φτώχειας, των άστεγων και της αναστολής πληρωμών. Ο αστυνόμος Χαρίτος και η οικογένειά του αναγκάζονται να κάνουν αιματηρές οικονομίες, όπως οι περισσότεροι Έλληνες. Και ενώ οι Αθηναίοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα επιβίωσης, κάποιος αρχίζει να σκοτώνει επώνυμα πρόσωπα από τη γενιά του Πολυτεχνείου.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως