{ Εκδηλώσεις }

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2020


Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2020Γιγαντοαφίσες για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στην πρόσοψη του Δημαρχιακού Μέγαρου Θεσσαλονίκης

Από το 2001, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου. Την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αφιερώνουμε λίγο από το χρόνο μας για να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αναγκάστηκαν βίαια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Κάθε χρόνο, με αφορμή αυτή την ημέρα, διοργανώνονται εκστρατείες, εκδηλώσεις και δράσεις σε όλο τον κόσμο με τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και των ίδιων των προσφύγων, των ανθρωπιστικών οργανώσεων, των αρχών και άλλων φορέων και την υποστήριξη γνωστών προσωπικοτήτων.

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2020

Τιμούμε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων εν μέσω δραματικών κοινωνικών αλλαγών
Η πανδημία έχει θέσει σε δοκιμασία τις δυνάμεις μας και έχει φέρει στο προσκήνιο συστηματικές ανισότητες. Μας έχει όμως κάνει και να νιώθουμε ότι συνδεόμαστε με νέους τρόπους, κινητοποιώντας τη διάθεσή μας να αγωνιστούμε για ισότητα.

Την εποχή του COVID, τιμούμε τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία, τις κοινότητες υποδοχής τους και τους εργαζόμενους στον ανθρωπιστικό τομέα που τους στηρίζουν. Έχουμε δει καθημερινούς ήρωες και ηρωίδες από όλα τα πεδία της κοινωνίας να μπαίνουν στην πρώτη γραμμή.

Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, από πού έρχεσαι, αν έχουμε ή όχι πανδημία. Όλοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Κάθε κίνησή μας μετράει.

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων κάθε κίνηση μετράει …είτε πρόκειται για μια διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον ρατσισμό, είτε για ένα webinar που αφορά την ένταξη των προσφύγων στις πόλεις, είτε για μια γαστρονομική συνάντηση μέσω Facebook like, υπάρχουν πολλοί τρόποι να πάρεις μέρος στο διάλογο βοηθώντας να μην αφήσουμε κανέναν και καμία πίσω.

16 Ιουνίου | 12 μ.μ.
Facebook live  
Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου και Συζήτηση με αφορμή την Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας για το 2019 
Ο ρατσισμός μάς αφορά: από τη ρητορική μίσους στο ρατσιστικό έγκλημα  
Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας

10 – 20 Ιουνίου 
Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα  
Γιγαντοαφίσες για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στην πρόσοψη των Δημαρχιακών Μεγάρων Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων 

Cities #WithRefugees
Δήμος Θεσσαλονίκης,  Δήμος Ιωαννιτών, Ύπατη Αρμοστεία

18 Ioυνίου | 6 μ.μ. 
Οnline 
Webinar για ζητήματα στέγασης προσφύγων   
Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων

18 Ioυνίου | 3 μ.μ. 
Οnline 

Join the ICC and UNHCR for a webinar two days before World Refugee Day to hear how cities in Europe are making their cities spaces where everyone can live in safety, become self-reliant, and contribute to and participate in their local community.
Creating Inclusive Cities: Everyone can make a difference (in Εnglish)   
Intercultural Cities of the Council of Europe (ICC) and UNHCR, with the participation of Ioannina city

18 – 20 Ιουνίου  
Λέσβος

Δράσεις στην κοινότητα για παιδιά και ενήλικες στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων του Καρά Τεπέ
Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Καρά Τεπέ – ΜΕΤΑδραση, Caritas, Sos-Villages και Ύπατη Αρμοστεία

19 – 22 Ioυνίου 
Θεσσαλονίκη   
Έκθεση ζωγραφικής από την ομάδα καλλιτεχνών Collectif MAZI  
«Νtoki δεν έχει χρώματα»   
Collectif MAZI

19 Ioυνίου | 5 μ.μ.

Facebook live
Ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης συναντά διαδικτυακά τον σεφ Zahir Yawari και συζητούν με αφορμή μια παραδοσιακή αφγανική συνταγή   
Κάθε κίνηση μετράει… στην κουζίνα
Ζahir Yawari, Μανώλης Παπουτσάκης, Ύπατη Αρμοστεία 


20 Ιουνίου
Κως  
Δράσεις καθαρισμού και ανακύκλωσης 
Κάθε κίνηση μετράει   
Δήμος Κω, Ύπατη Αρμοστεία
 

20 Ιουνίου
Αθήνα

Το Flux Laboratory Athens παρουσιάζει το χορευτικό έργο «WHAT IF IT WAS YOU?» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, 20 Ιουνίου

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ