Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει την Κυριακή, 29 Μαΐου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, υπό την οργανωτική εποπτεία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα εκδηλώσεων, και αντιπροέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, Γιάννη Δαλάτση. 
 
 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το πρωί παράλληλες εκδηλώσεις σε Νεάπολη και Συκιές, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει μία κεντρική εκδήλωση στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών. 
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα ξεκινά στις 10 π.μ. με επιμνημόσυνη δέηση και ομιλίες για τα τραγικά γεγονότα που θα γίνουν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Νεαπόλεως και στον Ιερό Ναό Αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου Συκεών.
 
Ακολουθεί στις 11 π.μ. τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στη Νεάπολη και στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης (συμβολή οδών Ομήρου, Κανάρη και Μιαούλη) στις Συκιές. 
 
Η κεντρική εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που θα περιλαμβάνει το χρονικό για τα τραγικά γεγονότα, θεατρική παράσταση, μοιρολόγια και απαγγελίες, θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών. 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως