{ Εκδηλώσεις }

Εκδήλωση λόγου στο πλαίσιο της έκθεσης «Αστικό Τοπίο» στο ΑΜΦΙΘ


Κατηγορίες: Διαλέξεις - Συζητήσεις - ομιλίες

Εκδήλωση λόγου στο πλαίσιο της έκθεσης «Αστικό Τοπίο» στο ΑΜΦΙΘ
Δωρεάν

Τιμή: από 0.00

Πότε: 21/10/2020
Ώρα έναρξης: 18:00

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Αστικό Τοπίο» στο ΑΜΦΙΘ, μία σε εκδήλωση λόγου με θεματολογία άμεσα συνδεδεμένη με αυτή της έκθεσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος - μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου - φύσης» διοργανώνεται εκδήλωση λόγου με θεματολογία άμεσα συνδεδεμένη με την έκθεση.
Η έκθεση «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος – μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου - φύσης» πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus), το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδoς και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΑΜΦΙΘ), υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 18:00-21:00
Αναλυτικά το πρόγραμμα ομιλιών:

Ζερβοπούλου Άννα, Δρ. Γεωλόγος.  «Αστική Γεωλογία – Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης».

Μέλφος Βασίλης,  Αν. Καθηγητής Κοιτασματολογίας-Γεωχημείας.  «Η διαχρονική χρήση των διακοσμητικών λίθων στα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια της Θεσσαλονίκης".

Χ-Σ Χιντήρογλου, Καθηγητής Βιολογίας, Κοσμήτορας ΣΘΕ. «Τα πλαστικά ένας δόλιος εχθρός των θαλάσσιων συστημάτων».

Α-Δ Αγγελίδης, Αρχιτέκτων. «Η Αστική Προσβασιμότητα και η ανεμπόδιστη χρήση του Δημόσιου χώρου στην πόλη ως βασικοί παράγοντες διαμόρφωσης του Αστικού τοπίου και του ψυχισμού κατοίκων και επισκεπτών της Θεσσαλονίκης»

 

Λίγα λόγια για την  έκθεση
Το αστικό τοπίο, το ανθρωπογενές περιβάλλον που διαρκώς επεκτείνεται και στο οποίο οι επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας αυξάνονται, η ανθρωπογεωγραφία του, τα υλικά και άυλα στοιχεία που το συνθέτουν, οι τρόποι που το βιώνει και το καθορίζει-συνδιαμορφώνει  ο σύγχρονος άνθρωπος βρίσκονται στο επίκεντρο της έκθεσης με τίτλο  «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος - μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου – φύσης».

Οι συμμετοχές προέρχονται μετά από ανοιχτή πρόσκληση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) στα μέλη του όλων των ειδικοτήτων που ζουν ή εργάζονται στη Βόρεια Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε 90 σύγχρονους εικαστικούς να καταθέσουν την οπτική και τον τρόπο προσέγγισης και διαπραγμάτευσης του αστικού τοπίου, ενώ φιλοξενούνται επίσης και φωτογραφίες της Δρ. Άννας Ζερβοπούλου, με κείμενα του Αναπληρωτή Καθηγητή Βασίλη Μέλφου.

Είσοδος ελεύθερη!
Δυνατότητα παρακολούθησης μέσω του υπερσυνδέσμου zoom ελεύθερης πρόσβασης: http://bit.ly/astikotopio.
Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ περιορισμού της πανδημίας.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ