ΕΚΕΒΙ: Προστασία της ενιαίας τιμής για το ελληνικό βιβλίο

ΕΚΕΒΙ: Προστασία της ενιαίας τιμής για το ελληνικό βιβλίο

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή του στην όποια επιδίωξη καταστρατήγησης των προστατευτικών διατάξεων γύρω από την ενιαία τιμή βιβλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Ο συγκεκριμένος νόμος 2557/1997 έχει εφαρμοστεί ευεργετικά όλα τα προηγούμενα χρόνια, σ’ ό,τι αφορά την εύρυθμη προώθηση του ελληνικού βιβλίου στην εκδοτική αγορά. Διασφαλίζει δε την ισορροπία μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου και βοηθάει στην αποφυγή συμπίεσης του βιβλίου, ως πολιτιστικού αγαθού, στο ασφυκτικό εμπορικό καθεστώς.

Αφορά και προστατεύει τις εκδόσεις βιβλίων με διάστημα κυκλοφορίας την τελευταία διετία. Τόσο οι εκδότες και οι συγγραφείς όσο και το αναγνωστικό κοινό αναγνωρίζουν τη σημασία που έχει αποκτήσει ετούτη η πρακτική στην ελληνική βιβλιαγορά (εφαρμοσμένη, εξάλλου, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με ανάλογη επιτυχία: Ισπανία, Ιταλία, Δανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο κ.ά.).

Στις πλείστες περιπτώσεις, οι τιμές του ελληνικού βιβλίου έχουν μειωθεί ή τουλάχιστον παρέμειναν σταθερές, ειδικά κατά την περίοδο της οικονομικής ύφεσης και ένθεν.

Το ΕΚΕΒΙ, διά του Διοικητικού Συμβουλίου του, εφιστά την προσοχή προτείνοντας την απαλλαγή –με σχετική νομοθετική παρέμβαση από το Υπουργείο Ανάπτυξης– του βιβλίου από το σκεπτικό και τις πρακτικές που ευαγγελίζεται η πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ για άρση των περιορισμών σχετικά με την τιμολόγηση και τον τρόπο προώθησης των προϊόντων στην αγορά.»

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως