Περιπολικό

Έκλεβαν καλώδια χαλκού από εργοτάξιο του Μετρό στη Μοναστηρίου

Μέλη σπείρας που έκλεβαν χαλκό από εργοτάξιο του Μετρό, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, συνέλαβε η Αστυνομία. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Βουλγαρίας, μεταξύ αυτών ένας 17χρονος (18 και 22 ετών οι άλλοι δύο), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις νεαροί έγιναν αντιληπτοί, χθες το πρωί, την ώρα που αφαιρούσαν καλώδια χαλκού, με τη χρήση κόφτη, από εργοτάξιο κατασκευής του Μετρό στην οδό Μοναστηρίου. Στη θέα των αστυνομικών πέταξαν τα κλοπιμαία και κατόπιν αναζητήσεων συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν κλέψει από τον ίδιο χώρο καλώδια χαλκού μήκους 900 μέτρων, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι προσεγγίζει τις 11.000 ευρώ. Σε όχημα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κουκούλες τύπου full face κι ένας κόφτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθησαν άμεσα έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου και του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, τρία (3) άτομα που ενέχονται σε περίπτωση κλοπής καλωδίων χαλκού από εργοτάξιο κατασκευής του ΜΕΤΡΟ.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 22, 18 και 17 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για διακεκριμένη κλοπή.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες (09-10-2022), οι παραπάνω έγιναν αντιληπτοί να αφαιρούν καλώδια χαλκού με τη χρήση κόφτη, από εργοτάξιο κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στην οδό Μοναστηρίου, τα οποία απέρριψαν στο σημείο στη θέα των αστυνομικών.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες την περασμένη εβδομάδα αφαίρεσαν από τον ίδιο χώρο καλώδια χαλκού μήκους (900) μέτρων, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε (11.000) ευρώ περίπου, ενώ σε όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κουκούλες τύπου full face και ένας (1) κόφτης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.