Πού ψηφίζουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί

Εκλογές 2023: Σενάρια για δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου

Οι δεύτερες εκλογές αναμένεται να γίνουν στις 2 Ιουλίου, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν στις 25 Ιουνίου, μια εβδομάδα πριν από τις 2 Ιουλίου.

Μεγάλη νίκη σημειώνει η ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαϊου, με την διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετείται στις 20 μονάδες, με το κόμμα της Πειραιώς να καταγράφει ποσοστό 41%. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί για να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση εφαρμόζεται η απλή αναλογική.

Οι δεύτερες εκλογές αναμένεται να γίνουν στις 2 Ιουλίου, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν στις 25 Ιουνίου, μια εβδομάδα πριν από τις 2 Ιουλίου.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάθε ευχέρεια και δυνατότητα να διεκδικήσει την αυτοδυναμία σε μία δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, δεδομένου ότι θα μπορούσε και να την έχει επιτύχει ήδη, αν ίσχυε ο νόμος της ενισχυμένης αναλογικής.

Παράλληλα, οι διαφαινόμενες αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και η βάσιμη πιθανότητα μίας περαιτέρω αποσυσπείρωσης στις επόμενες εκλογές, οι οποίες πιθανολογείται βασίμως ότι θα γίνουν μία εβδομάδα νωρίτερα από την 2η Ιουλίου, προσφέρουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις συνθήκες ώστε να διεκδικήσει μία ακόμη ευρύτερη νίκη και ταυτόχρονα διαμορφώνουν ένα σκηνικό πολυδιάστατης και βαθιάς κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ.


Ελλάδα | Κυριακή 21 Μαΐου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως