εκπτώσεις παντού κ σε όλα? όχι ευχαριστώ...

εκπτώσεις παντού κ σε όλα? όχι ευχαριστώ...

Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Δύο βδομάδες πριν ξεκινούν οι προσφορές, μετά αρχίζουν κανονικά οι εκπτώσεις και μετά πάει ως εξής: πολύ μεγάλες εκπτώσεις, ξεπούλημα και το αφεντικό τρελάθηκε και τα μοιράζει τζάμπα.

Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και περιμένει να ψωνίσει στις εκπτώσεις και πολύ καλά κάνει, καθώς τα μαγαζιά το είχαν παρακάνει με τις τιμές τους και νόμιζες πως ήσουν μόνιμα σε κοσμηματοπωλείο. Δε μπορώ ωστόσο να μην σκεφτώ πως είμαστε γενικότερα σε μια παρατεταμένη περίοδο εκπτώσεων. Εκπτώσεις σε όλους τους τομείς τις ζωής μας γιατί είναι κάπως η κατάσταση και γιατί φοβόμαστε πολύ. Εκπτώσεις, γιατί αν δεν θες εσύ να δουλέψεις χωρίς ένσημα και ασφάλιση , θα θέλει κάποιος άλλος να το κάνει και πάει λέγοντας και αλυσιδωτά σε όλα τα κομμάτια της ζωής μας.

Έχεις ακούσει ποτέ γυναίκες σαν τα κρύα τα νερά μόλις περάσουν τα τριάντα να λένε πως μεγάλωσαν και πως δεν είναι συνετό να ψάχνουν τον έρωτα γιατί άλλα πράγματα έχουν πια σημασία όπως η οικονομική ασφάλεια ;; Άντρες να λένε πως αρκετά γύρισαν με τη μία και την άλλη ως τώρα και πλέον ώρα να βρουν μια καλή και σοβαρή κοπέλα να κάνουν μια ήρεμη σχέση και ένα ήσυχο γάμο;; Εγώ τα ακούω και τρομάζω. Αν ήμουν δικηγόρος ή ψυχαναλυτής θα χαιρόμουν! Μελλοντικοί πελάτες το δίχως άλλο!

Δε ξέρω ποιος έχει κάνει τόσους ανθρώπους να πιστεύουν πως ο έρωτας είναι κάτι κακό που δεν είναι σαν τη κόκα κόλα και δεν πάει με όλα! Δηλαδή ποιος σου λέει πως αν ερωτευτείς κάποιον θα είναι ο μεγάλος αδερφός του Βασιλάκη Καΐλα ή και εν πάσει περιπτώσει μαντάμ, άντρα ψάχνεις ή μέγα χορηγό;; Δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα ξέρεις . Και ποιος λέει δηλαδή πως επειδή εσύ την είδες Lady D, πρέπει να πληρώνει κάποιος άλλος για να κάνεις εσύ τη γαλαζοαίματη; Άσε που δεν υπάρχει τίποτα πιο προσβλητικό από το να σου πει ο άλλος σε πήγα εκεί ή σου πήρα αυτό. Δε θα το πει;;; Καλά…

Αντιστοίχως, και οι άντρες που ξαφνικά ψάχνουν μια ει δυνατόν παρθένα να νοικοκυρευτούν, ενώ οι πρώην τους ήταν σαν κουνελάκια του Play boy πλανώνται εξ ίσου πλάνην οικτράν και αυτό γιατί πολύ απλά ο λύκος αλλάζει τρίχωμα και όχι μυαλά όπως επίσης σοφά έλεγαν οι αρχαίοι ημών. Αν το μάτι σου πέφτει, όπως πολύ ορθά λέει ένας κολλητός, στα μπουζουκότσολα ή στις σεξοβόμβες πόσο θα σου φτουρήσει η μαζεμένη κοπελίτσα;; Το πολύ δύο σεζόν στα μαμούνια, για να στο πω με ορολογία μπουζουκιών, να το καταλάβεις.

Τι απέγιναν εκείνες οι γυναίκες και οι άντρες που είχαν πάθος; Που είχαν όνειρα και όρεξη για ζωή. Που έβαζαν τα δυνατά τους για να γίνουν ευτυχισμένοι και όχι βολεμένοι. Δεν υπάρχουν πια τέτοιοι άνθρωποι;

Γενικά δεν μου αρέσουν οι εκπτώσεις στα ζητήματα που άπτονται του φαγητού μου και του κρεβατιού μου, γιατί όπως και να χει, η πείνα σε οποιονδήποτε τομέα, δεν είναι καλός σύμβουλος στην λήψη αποφάσεων! Άσε που όπως αν δεν το ξέρεις, στο λέω εγώ, στην τρίτη βδομάδα των εκπτώσεων δε μένει τίποτα της προκοπής πλέον να αγοράσεις.

Cristin
glosscristin@gmail.com

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως