Εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας διεξάγει στις 5 Ιουνίου 2010 εξετάσεις ελληνομάθειας για υποψηφίους Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ). Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν σε  36 εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και θα συμμετάσχουν 1559 υποψήφιοι από 64 Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα κοινοποιηθούν στα αρμόδια ΚΕΚ στο τέλος του Ιουλίου.
Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας έχει αναλάβει τη διενέργεια των συγκεκριμένων εξετάσεων στο πλαίσιο προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε πιστοποιημένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης για άνεργους μετανάστες – παλιννοστούντες – πρόσφυγες και λοιπούς ανέργους προερχόμενους από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες για τους οποίους η ανεπαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας λειτουργεί ανασταλτικά στην κοινωνική τους ενσωμάτωση».
Οι εξετάσεις αφορούν στο Β΄ επίπεδο πιστοποίησης ελληνομάθειας, ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 8.400 και οι εξεταστικές περίοδοι είναι πέντε. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι δύο από αυτές, ενώ μετά την εξεταστική του ερχόμενου Σαββάτου 5 Ιουνίου 2010, έπονται οι δύο τελευταίες, στις 2 Οκτωβρίου και 18 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ λειτουργεί ως συντονιστικό, συμβουλευτικό και επιτελικό όργανο του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε θέματα γλωσσικής αγωγής και πολιτικής. Συναρμοδιότητα στη διοίκησή του έχουν το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Πολιτισμού.


Διεύθυνση: Καραμαούνα 1 & Πλ. Σκρα, 55132, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 459101, 2310 267202, http://www.greeklanguage.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως