Εκστρατεία Καθαρισμού στην Ακτή Θερμαϊκού

Στα πλαίσια του εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Ημέρας του Περιβάλλοντος, ο Ναυτικός Όμιλος Ακτής Θερμαϊκού (Ν.Ο.Α.Θ.) και η περιβαλλοντική οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή» συνδιοργανώνουν δράση καθαρισμού ακτής με την συμμετοχή των αθλητών και των παιδιών του Ομίλου καθώς και με τη συμμετοχή παιδιών του δημοτικού από την περιοχή.
Η Περιβαλλοντική Οργάνωση “ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΑΡΗ” είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός φορέας με έδρα την Αθήνα και αποτελεί επίσημο μέλος του Mediterranean Action Plan του Πρoγράμματος Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNEP/ΜΑΡ), με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού.
Ο Ναυτικός Όμιλος Ακτής Θερμαϊκού είναι ένα αθλητικό μη κερδοσκοπικό σωματείο που εδρεύει στην Περαία Θεσσαλονίκης και αποτελεί τακτικό μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ο Ν.Ο.Α.Θ. επιδίδεται στη διάδοση και προώθηση των θαλάσσιων αθλημάτων στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού και παρουσιάζει πλούσια αθλητική δράση σε περιφερειακές, διασυλλογικές και πανελλήνιες αθλητικές διοργανώσεις.
Κάθε εκστρατεία καθαρισμού επιδρά θετικά στο τοπικό περιβάλλον και δίνει την ευκαιρία της ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών σε περιβαλλοντικά θέματα. Οι καθαρισμοί πραγματοποιούνται έτσι ώστε να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα από όλες τις απόψεις (συγκέντρωση απορριμμάτων και ευαισθητοποίηση του κοινού).
Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την Ημέρα Περιβάλλοντος και όχι μόνο, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, γιατί αυτό σημαίνει πολιτισμός.    


Σάββατο 5 Ιουνίου
Καθαρισμός Ακτής Περαία – Ακτή Θερμαϊκού
9.30 Συγκέντρωση / Σημείο συνάντησης Ναυτικός Όμιλος
9.45 – 10.00 Ομιλίες / Ενημέρωση δράσης     
10.00 – 10.15  Διανομή εξοπλισμού / Διαχωρισμός ομάδων (2 ομάδες) / Κατεύθυνση που θα ακολουθήσει κάθε ομάδα
10.30 – 11.30 Δράση Καθαρισμού 
11.30 – 12.00 Ολοκλήρωση δράσης / Ομαδική Φωτογράφηση των εθελοντών με τις σακούλες απορριμμάτων γεμάτες

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως