Έξυπνη συσκευή  μπορεί να εντοπίσει παιδί που πνίγεται σε πισίνα πριν να είναι αργά

Έξυπνη συσκευή μπορεί να εντοπίσει παιδί που πνίγεται σε πισίνα πριν να είναι αργά

Νεοφυής εταιρία  από το Ισραήλ ,  δημιούργησε  μια συσκευή αξιοποιώντας  τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI), η οποία  μπορεί να εντοπίσει ένα παιδί που πνίγεται σε μια πισίνα,  σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 
Η συσκευή, που της δόθηκε η ονομασία  Coral Manta, από την Κόραλ Σέρι, μια 11χρονη Ισραηλινή που πνίγηκε πριν από 4 χρόνια σε μια ιδιωτική πισίνα στον οικισμό της Σαβιόν στο κεντρικό Ισραήλ, τοποθετείται στην πισίνα και μπορεί να εντοπίσει αντικείμενα που βρίσκονται κάτω από το νερό και δεν κινούνται για περισσότερο από 11 δευτερόλεπτα, εξηγεί δημοσίευμα της εφημερίδας Yedioth Ahronoth.
 
Όταν το σώμα ενός παιδιού παραμείνει κάτω από το νερό για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα, η συσκευή εκπέμπει έναν χαρακτηριστικό ήχο με μεγάλη ακτίνα, έτσι ώστα τα άτομα του γύρω περιβάλλοντος καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά….
 
Η συσκευή, που κοστίζει περίπου 1.500 δολάρια, αναπτύχθηκε από τον Άιλ Γκολάν, έναν επιχειρηματία στην πόλη Ζιχρόν Γιαακόβ στο βόρειο Ισραήλ, μαζί με την Ταμάρ Αβραχάμ από το Ισραηλινό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Technion στη βόρεια πόλη της Χάιφα.
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως